Κομοτηνή: Μειωμένοι οι υπάλληλοι στην περιφέρεια αν.Μ.Θ. σε σχέση με το 2010

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού σε νευραλγικές υπηρεσίες της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. επισημαίνει ο πρόεδρος του Π/Σ αν.Μ.Θ., κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου. «Αντικειμενικά οι προσλήψεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια συγκριτικά με τις συνταξιοδοτήσεις – αποχωρήσεις είναι πάρα πολύ λίγες με αποτέλεσμα να δημιουργείται κάθε χρόνο που περνάει ένα πάρα πολύ μεγάλο κενό σε αριθμό υπαλλήλων» είπε ο κος Παπαθεοδώρου και σημείωσε πως «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε υπηρεσία της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. να είναι υποστελεχωμένη και σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των ανθρώπων που απασχολούνται οριζόντια στην Περιφέρεια αν.Μ.Θ. σήμερα να είναι σχεδόν ο μισός σε σχέση με το 2010».

Σύμφωνα με τον κο Παπαθεοδώρου όταν ξεκίνησε τη θητεία της η αιρετή περιφέρεια απορρόφησε το προσωπικό των τότε Νομαρχιών. Έκτοτε, ωστόσο, οι ελλείψεις διογκώθηκαν, καθώς οι προσλήψεις ήταν ελάχιστες. «Για τον λόγο αυτό και οι 13 περιφερειάρχες και η ΚΕΔΕ ασκούν πιέσεις στον Υπουργό προκειμένου να εντατικοποιήσει τις προσλήψεις και να τις αυξήσει τουλάχιστον για να καλυφθούν αυτά τα κενά» είπε ο πρόεδρος του Π.Σ. αν.Μ.Θ.. Μίλησε για ένα γεγονός το οποίο δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα διότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι προσδοκώμενες παρεμβάσεις με την ταχύτητα που θα επιθυμούσαν. 
Μιλώντας για το Οργανόγραμμα σημείωσε ότι εκείνο που επιδιώκουν είναι να έχουν όσο το δυνατόν πιο λειτουργική διάρθρωση των υπηρεσιών στην περιφέρεια αν.Μ.Θ. για το λόγο αυτό εκπονείται το νέο οργανόγραμμα «προκειμένου», όπως εξήγησε, « να αρθεί το φαινόμενο που παρατηρείται σε ορισμένες υπηρεσίες ήσσονος σημασίας, πληθώρα υπαλλήλων και σε άλλες υπηρεσίες οι οποίες ενδεχόμενα κρίνονται πιο ουσιαστικές και πιο νευραλγικές για την παραγωγή του έργου να εμφανίζεται πολύ μειωμένο προσωπικό το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες» όπως είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος