Κομοτηνή: Μειωμένη κίνηση και αυξήσεις στις πρώτες ύλες καταγράφουν οι κατασκευαστές με τη χρήση λέιζερ

Αντιμέτωποι με τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής βρίσκονται οι δημιουργοί που ασχολούνται στο χώρο της κατά παραγγελίας κατασκευής με τη χρήση κοπτικού με κεφαλή λέιζερ.

Μια πρωτοποριακή μέθοδος πριν μερικά χρόνια που σήμερα περνά τη δική της κρίση λόγω των δυσμενών αλλαγών που έχουν σημειωθεί. Με την αξιοποίηση πρώτων υλών, οι τιμές των οποίων έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι, είναι αναγκασμένοι με τα λίγα που εισπράττουν να καλύψουν πολλά. Σύμφωνα με δηλώσεις τους στο www.ertnews.gr αξιοποιώντας: ξύλο, δέρμα, ύφασμα, χαρτί, γυαλί κ.α. δέχονται τα σχέδια των πελατών τους και δημιουργούν τις κατασκευές τους, απτά αντικείμενα.

Η τιμή των πρώτων υλών βρίσκεται στα ύψη, ομοίως και ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, η κατανάλωση , ωστόσο, είναι πεσμένη κι εκείνοι, όπως λένε, « αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν τα 100% αυξημένα τους έξοδα με μειωμένη δουλειά.» Χαρακτηρίζουν το χώρο τους «ιδιαίτερο» κι «ακριβό» και σημειώνουν με προβληματισμό ότι «δεν υπάρχει εκείνος ο πληθυσμός που θα «καλύψει» με τις παραγγελίες του τη λειτουργία των εργαστηριών μας και τη συνέχιση της δουλειάς μας». Για αυτό το λόγο, όπως εξηγούν, συνάδελφοί τους εγκαταλείπουν ή αναγκάζονται να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Με τη στασιμότητα να συντροφεύει τη λειτουργία των χώρων τους και τον προβληματισμό τις κινήσεις τους εξακολουθούν να δέχονται τις προτάσεις και τα σχέδια των πελατών τους, να συζητούν και την παραμικρή λεπτομέρεια μαζί τους και να κάνουν πράξη, αντικείμενο απτό, αυτό που εμπνεύστηκαν ακολουθώντας τους ρυθμούς και τις εμπνεύσεις των κατοίκων της πόλης.
φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος