Κομοτηνή: Μειωμένες στο μισό οι φετινές πασχαλινές αγορές σε σχέση με αυτές του 2019

Μειωμένη στο 50% η κίνηση την περίοδο προ του Πάσχα ομοίως και ο τζίρος των καταστηματαρχών, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 στα καταστήματα της Κομοτηνής. Παρά «την επάρκεια προϊόντων, την ποιότητα και τις προσιτές τιμές», όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, το καταναλωτικό κοινό της περιοχής περιορίζεται μόνο στα απαραίτητα.

Κομοτηνή: Μειωμένες στο μισό οι φετινές πασχαλινές αγορές σε σχέση με αυτές του 2019
Η κα Κ.Κωνσταντινίδου

Κινητήριος «μοχλός» και φέτος τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις που κατευθύνουν επιλογές και αγορές. Μπορεί η αισιοδοξία να μην λείπει, αλλά από ό,τι φαίνεται από μόνη της δεν αρκεί. «Πάντα έχουμε την αισιοδοξία μέσα μας. Το εμπόριο είναι κάτι ενεργό δεν είναι κάτι στατικό, οπότε εμείς την αισιοδοξία την έχουμε πάντα μέσα μας, κάθε πρωί που βάζουμε την πόρτα μας στο κλειδί για να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κική Κωνσταντινίδου, σημειώνοντας ότι «η Πασχαλιάτικη αγορά δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι για την εποχή που ζούμε».

Η ενεργειακή κρίση αφήνει και στο δικό τους χώρο το αποτύπωμά της. «Η μεγάλη αύξηση της ενέργειας, η μεγάλη αύξηση των προϊόντων «χτύπησε» όλα τα νοικοκυριά, όλες τις πόρτες και αυτό φαίνεται πολύ έντονα στα μαγαζιά μας και στην κατανάλωση που σημειώνεται» είπε. Μιλώντας για την ίδια την κατανάλωση την χαρακτηρίζει «σχετική», παρά τις πολλές ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, λόγω του εορταστικού ωραρίου.
«Όλα έχουν μειωθεί αρκετά, μόνο στα απαραίτητα στρέφεται ο κόσμος», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας πάρα πολύ θετικό ότι στη χώρα μας «κρατάμε ακόμη τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις που στηρίζουν την αγορά: λαμπάδα, πασχαλινό δώρο κ.α. Περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά, δε έχουμε το παραπάνω που θα φέρει περισσότερα έσοδα στα ταμεία μας. Μπορεί ο κόσμος να απολαμβάνει τη μέρα του περπατώντας στην πόλη και βλέποντας βιτρίνες, ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί».
Τέλος, χαρακτήρισε «συντηρητικές» τις αγορές των νοικοκυριών, μιλώντας για «πολλές υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί και λόγω Covid», αλλά και για ενήμερη αγορά, «πάντα έτοιμη» για όλες τις επιλογές και όλα τα πορτοφόλια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος