Κομοτηνή: Μειωμένα Voucher στους γονείς, μειωμένος και ο αριθμός των παιδιών σε έξι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Το αίτημα της επανεξέτασης των Voucher θέτουν ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) της Κομοτηνής . Έξι τέτοιοι χώροι που έμειναν φέτος με το 1/3 των παιδιών σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε» δήλωσε στο www.ertnews.gr η κα Αθανασία Τζαμπάζογλου.

Όπως σημείωσε στα ΚΔΑΠ δόθηκαν ελάχιστα Voucher, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν τριπλάσιες αιτήσεις από την πλευρά των ενδιαφερομένων. «Μόνο το 1/3 αυτών έγιναν δεκτές» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «τρίτεκνες και διαζευγμένες μητέρες δεν πήραν Voucher».

Έτσι, μικρής δυναμικότητας ΚΔΑΠ που πέρσι λειτουργούσαν με 60 παιδιά φέτος θα λειτουργήσουν με 25 με τα έξοδα, όμως, να έχουν τριπλασιαστεί. «Τον μήνα Αύγουστο που ήμασταν κλειστά πληρώσαμε 200 ευρώ λογαριασμό ρεύματος. Φοβάμαι για το χειμώνα » δήλωσε.

Η λειτουργία (και) των έξι αυτών Κέντρων στην Κομοτηνή μπορεί και στηρίζει με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους γονείς που εργάζονται τις ώρες 13:30- 21:30 απασχολώντας παιδιά πέντε έως δώδεκα ετών τόσο τις καθημερινές, όσο και την περίοδο των διακοπών που οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές.

«Με τη μη λήψη Voucher πολλοί γονείς, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειές θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση» σημειώνουν οι υπεύθυνοι των Κέντρων και επισημαίνουν και το δικό τους οικονομικό αδιέξοδο, καθώς προχώρησαν σε εργασίες ανακαίνισης για την υποδοχή και φιλοξενία των παιδιών το κόστος των οποίων δεν θα μπορέσουν να αποσβέσουν έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν και τα συνήθη μηνιαία έξοδα: Ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, ενοίκιο, μισθοδοσία εργαζομένων κ.α. .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος