Κομοτηνή: Έμφαση στις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης

«Δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις πιο φτωχές περιφέρειες, εκεί που υπάρχει ανάγκη » ανάφερε η κα Σταματία Παπάκη, από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής μιλώντας σε σεμινάριο για τα «Περιφερειακά Μέσα», που διοργάνωσε στην Αθήνα η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας ομιλία για την πολιτική συνοχή. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, όπως είπε, στις επενδύσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Κομοτηνή: Έμφαση στις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης
Η κα Σταματία Παπάκη στο πάνελ

Ειδικότερα, σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν 2000 ευρώ από τo Ταμείο της Πολιτική Συνοχής. Στηρίζονται 35.000 επιχειρήσεις και δημιουργούνται 16.000 θέσεις εργασίας. Η κα Παπάκη έκανε λόγο για μια σύγχρονη δυναμική πολιτική, που εστιάζει στη μετάβαση σε μια έξυπνη οικονομία, χαμηλών εκπομπών άνθρακα, απλή, ευέλικτη και δυναμική.

Όλες οι Περιφέρειες της χώρας, εκτός από την Αττική συγκαταλέγονται στην ίδια κατηγορία, στις μειονεκτικές περιφέρειες, στις λιγότερο αναπτυγμένες, με τα χαμηλότατα όρια και τις υψηλότερες συγχρηματοδοτήσεις για τον νέο χάρτη της περιφερειακής επιλεξιμότητας 2021-2027. Αλλάζει το ποσοστό της επιδότησης, ορίζεται στο 70% για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, πλην της Αττικής. Στη διαχείριση αυτών των χρημάτων, επειδή πρόκειται για χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων πολιτών, απαιτείται διαφάνεια, όπου και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα.

Το καινούργιο θετικό που προκύπτει στο νέο Πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής είναι η απλοποίηση της διαδικασίας, «ένας κανονισμός για 7 ταμεία». Συνολικά θα δοθούν στη χώρα μας 19,2 δις, ποσό που δεν έχει βέβαια οριστικοποιηθεί ακόμη, καθώς αυτή είναι η πρόταση της Επιτροπής που θα συζητηθεί. Τέλος, όπως σημείωσε η κα Παπάκη,στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων η Ελλάδα υστερεί.Ενώ ένα δις ευρώ θα δοθεί για την διαχείριση απορριμμάτων την νέα Προγραμματική περίοδο.
Φώτο: Η κα Σταματία Παπάκη στο πάνελ ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος