Κομοτηνή: Μεγάλος αριθμός γυναικολογικών χειρουργείων στο «Σισμανόγλειο»

Μεγάλος αριθμός γυναικολογικών χειρουργείων πραγματοποιείται τον τελευταίο χρόνο στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Μετά την αναγκαστική ανάπαυλα λόγω Covid, όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr, ο διευθυντής της Κλινικής ο κ. Ζαφείρης Χατζηθεοφάνους, η «κανονικότητα» επανήλθε με μεγάλο φόρτο εργασίας.

Όπως εξήγησε αυτού του είδους οι επεμβάσεις χρειάζονται σωστή προσέγγιση και στοχευόμενη προ-εγχειρητική φροντίδα και κατάλληλη προετοιμασία. Κυρίως πρόκειται για περιπτώσεις υστερεκτομής, χειρουργικής δηλαδή επέμβασης – αφαίρεσης της μήτρας. «Οι δύσκολες περιπτώσεις δεν αναβλήθηκαν και δεν αναβάλλονται γίνονται κανονικά, αντιθέτως πιο πίσω πήγε ό,τι είχε να κάνει με τον προληπτικό έλεγχο» ανέφερε ο κ.Χατζηθεοφάνους.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η χαλάρωση των μέτρων για την προστασία από τον Covid έφερε αύξηση στην επισκεψιμότητα με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται κανονικά δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες και τεστ Παπ.

Μάλιστα προέτρεψε τις γυναίκες να μην αμελούν τους προληπτικούς ελέγχους κλείνοντας ραντεβού στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος