Κομοτηνή: Μεγάλη ζήτηση για αγορά και ενοικίαση κατοικιών, στάσιμη και περιοσμένη η προσφορά

Μεγάλη ζήτηση σημειώνεται για την αγορά κι ενοικίαση κατοικιών, όμως στάσιμη και περιορισμένη είναι η προσφορά στην Κομοτηνή το τελευταίο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα σημαντική η άνοδος των ενοικίων, της τάξης του 10%. Το παραπάνω σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κτηματομεσιτικών γραφείων της πόλης.

Ενώ το 2000 πωλούνταν το τ.μ. 950 ευρώ το 2022 πωλείται 1100 και 1200 ευρώ, κατοικίες που έχουν ανεγερθεί μετά το 2000.

Η τοποθεσία και ο χρόνος κατασκευής είναι δύο παράγοντες που κρίνουν την τιμή πώλησης. Οι ολοκαίνουργιες κατοικίες πωλούνται προς 1600 και 1800 ευρώ. «Όσοι έχουν αποταμιεύσει χρήματα επιδιώκουν να τα επενδύσουν στην προσπάθειά τους να μην χάσουν την αξία τους», δήλωσαν στο ertnews.gr και πρόσθεσαν ότι κινητικότητα σημειώνεται στην αγορά παλαιών ακινήτων με την αξιοποίηση του προγράμματος «Ανακαινίζω – Εξοικονομώ».

Παρατηρώντας τους νέους αγοραστές διαπιστώνουν μια «διστακτικότητα» όπως λένε, ιδιαίτερα στους νέους και στις νέες. «Παραμένουν για πολύ καιρό στο ενοίκιο χάνοντας χρόνο και χρήμα», παρατηρούν και σημειώνουν ότι αυτή η τακτική είναι λανθασμένη.

Το δε ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών σε οικισμούς είναι μηδαμινό. Στους πολύ κοντινούς στην πόλη οικισμούς, κατοικίες που κατασκευάστηκαν μετά το 2000 πωλούνται προς 150-200.000 ευρώ. Ενώ εντός της πόλης η Νέα Μοσυνούπολη εξακολουθεί να έλκει το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος