Κομοτηνή: Με τους αγρότες της Ροδόπης στην προετοιμασία των χωραφιών

Στο χωράφι μέχρι αργά το απόγευμα ο κος Κώστας. Τον συναντήσαμε να το ετοιμάζει για σπορά. Πρώτα με τον καλλιεργητή και μετά με την δισκοσβάρνα να το κάνει όσο το δυνατόν πιο κατάλληλο για να υποδεχθεί το σπόρο του βαμβακιού. «Είναι το μόνο σίγουρο λόγω της επιδότησης που δίνεται» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (14-4-2021) προσθέτοντας ότι «για όλα τα άλλα δεν είναι σίγουρο ότι θα βρουν αγοραστές. Μόνο το βαμβάκι. Δεν καλλιεργείται κάτι άλλο. Όσο μπορώ, όσα στρέμματα μπορώ τα βάζω μόνο βαμβάκι».

Κομοτηνή: Με τους αγρότες της Ροδόπης στην προετοιμασία των χωραφιών“Προλαβαίνετε και το καλαμπόκι” παρατηρήσαμε για να τον ακούσουμε να απαντά ότι «”παίζει” πολύ η τιμή του, δεν θέλω να το ρισκάρω». «Σκόνη, θόρυβος και κούραση η δουλειά πάνω στο τρακτέρ; Ρωτήσαμε τον κο Κώστα «Κούραση μεγάλη δεν υπάρχει πια με τα μηχανήματα που έχουν στη διάθεσή τους σήμερα οι αγρότες» παραδέχτηκε και στάθηκε προβληματισμένος στην άνοδο του κόστους. «Το κόστος έχει ανέβει πολύ και δεν υπάρχει καμία προοπτική. Όλα έχουν ανέβει και οι παραγωγές πάνε πίσω» παρατήρησε σημειώνοντας ότι: «Φεύγουν οι αγρότες και τα χωράφια σβήνουν, μένουν ακαλλιέργητα τι θα γίνει με τον πρωτογενή τομέα δεν ξέρω…»

Κομοτηνή: Με τους αγρότες της Ροδόπης στην προετοιμασία των χωραφιών«Ο κύριος στόχος του αγρότη της υπαίθρου θα πρέπει να είναι να αγαπήσει την γη και να ταΐσει με την παραγωγή του όλες τις αμέτρητες ζωές του πλανήτη.» δηλώνει ο κος Κυριάκος, αγρότης επίσης. «Για να κάνει κάποιος παραγωγή πρέπει να αγαπήσει τη γη» επιμένει προτάσσοντας την γνώση και την εκπαίδευση ως κλειδί. «Η πλειοψηφία των συναδέλφων μου έχουν λανθασμένη άποψη και πορεία, δεν πρέπει να είναι οι επιδοτήσεις.»
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος