Κομοτηνή: Με τιμές η έλευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας “Αξιον Εστί”

Κομοτηνή: Με τιμές η έλευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας “Αξιον Εστί”Μέρες Πάσχα έζησαν σήμερα το απόγευμα οι Κομοτηναίοι που ήρθαν κατά εκατοντάδες στην δυτική είσοδο της Κομοτηνής να υποδεχτούν την ιερή εικόνα της Παναγίας “Αξιον Εστί” από το Άγιον Όρος.

Κομοτηνή: Με τιμές η έλευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας “Αξιον Εστί”Η εικόνα έφτασε στην Κομοτηνή μετά τις έξι και μισή το απόγευμα και την υποδέχτηκε στρατιωτικό άγημα, άγημα από αστυνομικούς, η πολιτική ηγεσία του νομού Ροδόπης και περισσότεροι από 15 μητροπολίτες από Ελλάδα, Αλεξάνδρεια ακόμη κι από τη Βουλγαρία και μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο σοφολογιότατος μουφτής Κομοτηνής. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ. ενημέρωσης.

Κομοτηνή: Με τιμές η έλευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας “Αξιον Εστί”

Αμέσως μετά την έλευση της θαυματουργής εικόνας στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε λιτανεία ως το Ηρώων της πόλης. Την εικόνα συνόδευε η ιστορική σημαία της πόλης την οποία κέντησαν οι γυναίκες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Κομοτηνής όταν η Κομοτηνή ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό πριν από 102 χρόνια. Ενώ  Της συνοδείας της εικόνας προεξείχαν μέλη πολιτιστικών συλλόγων με τα λάβαρα τους, ενώ ξεχώρισαν με την παρουσία τους τα μέλη της Πανμακεδονικής Ενωσης του Μακεδονικού Αγώνα από Ελλάδα και Αυστραλία.

Κομοτηνή: Με τιμές η έλευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας “Αξιον Εστί”Η Επίσημη υποδοχή της θαυματουργής εικόνας έγινε το Ηρώον της πόλεως και αμέσως μετά ακολούθησε η επίσημη δοξολογία στον ιερό καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος