Κομοτηνή: Με τα “χελιδονίσματα”, τα κάλαντα της άνοιξης, ζητούν τον τερματισμό του πολέμου

Με σύνθημα: «Σταματήστε τον πόλεμο» ο Κομοτηναίος μουσικό-συνθέτης Χρήστος Χατζόπουλος τραγουδά σήμερα με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής τα «Χελιδονίσματα», τα κάλαντα της Άνοιξης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής έχει τοποθετηθεί ειδικό stand, όπου τα παιδιά αφού ζωγραφίσουν με θέμα την ειρήνη στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τερματισμό του πολέμου.

Αύριο την σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. «Όλα ξεκίνησαν από τη δική μου εσωτερική ανάγκη να μιλήσω για τον τερματισμό του πολέμου και να εκφράσω αυτό που κουβαλώ μέσα μου» είπε ο κος Χατζόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (17-3-2022). Παράλληλα, τόνισε ότι η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού κόσμου είναι μεγάλη, τόσο στη Ροδόπη, όσο και στην Ξάνθη.

Η αρχή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στις Σάπες, η συνέχεια δόθηκε αυτή την εβδομάδα στην Κομοτηνή και ακολουθεί η Ξάνθη, όπου στην κεντρική πλατεία θα τραγουδήσουν τα «Χελιδονίσματα» σχολεία της πόλης.

Όσον αφορά στην ανταπόκριση του κόσμου, όταν συναντούν τους μικρούς καλαντιστές της άνοιξης; «Μόνο χαρά μπορεί να νιώσει κανείς κι αυτό εισπράττουμε από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας» είπε με σιγουριά ο κος Χατζόπουλος αλλά και με εμπιστοσύνη στο ταλέντο και στην κατάθεση ψυχής των παιδιών, που συμμετέχουν. Όπως με σιγουριά διαβεβαίωσε ότι η άνοιξη είναι ήδη εδώ.

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ ο κος Χατζόπουλος με την κόρη του Σοφία, επίσης μουσικό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος