Κομοτηνή: Με προβλήματα ξεκινά η συλλογή για τους καπνοκαλλιεργητές της Θράκης

Μια πολύ δύσκολη καλλιεργητική χρονιά είναι η φετινή για τους καπνοπαραγωγούς . Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, τον κο Εσάτ Χουσεϊν χρειάστηκε να ποτίσουν για να συλλέξουν τα πρώτα φύλα.

Η υπερβολική ζέστη δεν βοηθάει τους έμπειρους καλλιεργητές, ούτε όμως και τα φυτά και αυτό είναι το σημαντικότερο, καθώς τα ξεραίνει. Έχει ήδη αφήσει τα σημάδια της, όπως δήλωσε ο κος πρόεδρος, προσθέτοντας πως σε δέκα μέρες θα φανεί το μέγεθος της καταστροφής.

Ήδη ο Συνεταιρισμός έχει ενημερώσει εγγράφως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσιάζοντας τα αιτήματα των μελών του με κύρια: την στρεμματική ενίσχυση των 90 ευρώ και παράλληλα την υλοποίηση έργων άρδευσης στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον κο πρόεδρο εκτός από την έκτακτη ενίσχυση των 90 ευρώ το στρέμμα για ζημιά που υπέστησαν το 2018 βασικό εξακολουθεί να είναι το αίτημα λήψης της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ