Κομοτηνή: Με πολλές υποχρεώσεις η επιστροφή στην κανονικότητα για ιδιοκτήτες καταστημάτων και εργαζόμενους στην αγορά

Επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς η Κομοτηνή, με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων να δίνει τον τόνο και να διαμορφώνει την κίνηση στους δρόμους και στην αγορά. Η επιστροφή των φοιτητών δημιουργεί ένα άλλο σκηνικό στην πόλη. Από το «άδειασμα» του καλοκαιριού στην «επανεκκίνηση» του φθινοπώρου.

«Αναγκαία και “σωτήρια” επιστροφή η παρουσία της φοιτητικής κοινότητας» δηλώνουν οι άνθρωποι της αγοράς και σταχυολογούν τα σημαντικότερα οφέλη: Αύξηση της κίνησης, αύξηση της κατανάλωσης, διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου που «συμπαρασύρει» επιχειρήσεις και τοπική κοινωνία. Αρχικά με την προετοιμασία των διαμερισμάτων προς ενοικίαση, στη συνέχεια με την άφιξη των νεοεισερχομένων με τους γονιούς τους, (άφιξη που δημιούργησε κινητικότητα σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, χώρους αναψυχής και πώλησης φοιτητικών ειδών ) αύξηση της κίνησης και των πωλήσεων στα καταστήματα πώλησης ευρείας κατανάλωσης. «Είναι σαν να κινείται και μια άλλη δεύτερη μικρή πόλη παράλληλα με τη μεγάλη» δηλώνουν στο www.ertnews.gr ιδιοκτήτες καταστημάτων και σημειώνουν ότι «η παρουσία τους λειτουργεί πάντοτε ευεργετικά».
«Θα είναι δύσκολος χειμώνας με όλες τις υποχρεώσεις που περιμένουν και με την ενεργειακή κρίση παρούσα» δηλώνουν επαγγελματίες της Κομοτηνής μιλώντας στο www.ertnews.gr και σταχυολογούν τα σημαντικότερα: αύξηση στις τιμές του λογαριασμού ρεύματος, ενοίκια επαγγελματικής στέγης, αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών, δυστοκία στην προμήθεια νέας παραγωγής, καταβολή των διακανονισμών που έχουν γίνει, καταβολή μισθών στο προσωπικό που απασχολούν, κάλυψη λοιπών λειτουργικών εσόδων κ.α.
Παρά τις δυσκολίες δεν λείπουν και οι προτάσεις για τη δημιουργία εκδηλώσεων που θα τονώσουν ακόμη πιο πολύ το χώρο τους και θα προσελκύσουν πελάτες παλιούς και νέους. «Πάντα χρειάζεται ένα μικρό έναυσμα» λένε καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις: Ημέρα προσφορών, πολιτιστικές εκδηλώσεις, events σε εμπορικούς δρόμους κ.α. με την προσπάθεια από ιδιοκτήτες κι εργαζόμενους να συνεχίζεται ακόμη πιο πεισματικά, όπως απαιτούν οι καιροί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος