Κομοτηνή: Με κάθε λαμπρότητα η Ροδόπη τίμησε τα Ελευθέριά της

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκαν σήμερα 14 Μαΐου τα Ελευθέρια της Θράκης. Στην Κομοτηνή πλήθος κόσμου, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, αλλά και μικρά παιδιά χειροκρότησαν τους σχηματισμούς των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας.

Κομοτηνή: Με κάθε λαμπρότητα η  Ροδόπη τίμησε τα Ελευθέριά τηςΕπίσης, παρόντα τα μέλη των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας που παρέλασαν με άψογο βηματισμό.

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι 102 χρόνια μετά την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό απόλαυσαν ιδιαίτερες στιγμές γεμάτες καμάρι και περηφάνια για την πατρίδα, τον τόπο τους, τους αγωνιστές του χθες.

Κομοτηνή: Με κάθε λαμπρότητα η  Ροδόπη τίμησε τα Ελευθέριά τηςΙδιαιτέρως συγκινητική η στιγμή της παρέλασης των σχολείων της Κομοτηνής (αντιπροσωπεία του Ειδικού Σχολείου καταχειροκροτήθηκε) με την παρουσία των μαθητών να σηματοδοτούν και το μέλλον του τόπου, λαμπρό όπως και τα χαμόγελα με τα οποία συνόδευαν τον βηματισμό τους.

Παρόντες οι τρεις βουλευτές της Ροδόπης, η Γεν. Γραμματέας Υποδομών, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής και άλλοι επίσημοι μαζί με πλήθος κόσμου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση και στην πανηγυρική δοξολογία που προηγήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων με τους προσκληθέντες Μητροπολίτες: Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ.Πλάτων να συγχοροστατούν.

Συνολικά συμμετείχαν εξήντα σύλλογοι και σχολεία, στέγες πολιτισμού, αθλητικά σωματεία και όμιλοι. Ιδιαίτερη και εντυπωσιακή η συμμετοχή του Ιππικού Ομίλου. Έξι γυμναστές της ΔΕ Ροδόπης εργάστηκαν για το εξαιρετικό αποτέλεσμα μαζί με τους συναδέλφους τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος