Κομοτηνή: Με καντάδα “πέφτει η αυλαία” των Ελευθερίων

Τρεις ακόμη εκδηλώσεις απομένουν για την ολοκλήρωση του προγράμματος των “Ελευθερίων” της Κομοτηνής. 102 χρόνια μετά τα γνωστά «Ελευθέρια» της πόλης, που πραγματοποιούνται με ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, φθάνουν στο τέλος τους.

Σήμερα (16 Μαΐου ) το πρόγραμμα περιλαμβάνει Εκδήλωση για την Ημέρα των Μουσείων στις 7.30 μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής.

Κατά την εκδήλωση θα υλοποιηθεί το εργαστήριο «Ένα απόγευμα στο μουσείο: Μετατρέποντας την εμπειρία σε ιστορία». Σε αυτό, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει την προσωπική του εμπειρία των τελευταίων δύσκολων χρόνων της πανδημίας με τη συλλογική ιστορία, αφού καλούμαστε μετά από δύο και πλέον χρόνια να συναντηθούμε ως Πρόσωπα. Το εργαστήριο θα αποτελέσει μια βιωματική διαδικασία με τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου να λειτουργούν ως ερεθίσματα και πηγή έμπνευσης.
Συμμετέχουν:
ΓΚΟΓΚΟΥ Κέλυ, Μουσειολόγος
KENTIΓKEΛENH Κυριακή, Ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, Προσωποκεντρική Σύμβουλος-Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Οικογενειοκεντρική Θεραπεύτρια.
TΣIΛIΓKAPIΔOY Κυριακή, Νηπιαγωγός, Προσωποκεντρική Σύμβουλος-Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Οικογενειοκεντρική Θεραπεύτρια
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κική, ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος

Αύριο Τρίτη 17 Μαΐου στις 9.00 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης θα δοθεί Συναυλία με το συγκρότημα «Όπως παλιά».
Και την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 7.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής έως τη Λέσχη θα αναβιώσει καντάδα στους δρόμους της Πόλης και γύρω από τη Λέσχη Κομοτηναίων. Η Οργάνωση είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής. Συμμετέχει η Χορωδία «Εύμολπος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος