Κομοτηνή: Με φειδώ λόγω Covid η πρόσβαση στα διαβητολογικά ιατρεία

“Αποκλεισμένοι” από τον θεράποντα ιατρό τους είναι οι ασθενείς με ζαχαρώδη διαβήτη, καθώς λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον Covid δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις καθιερωμένες επισκέψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία ερχόμενοι σε επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους στα Διαβητολογικά Ιατρεία.

«Τα προβλήματά μας συνεχίζουν να είναι πολλά» ανέφερε η κα Μαρία Τριανταφύλλου, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Ζαχαρώδη Διαβήτη. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (26-1-2022) σημείωσε πως υπήρχαν πριν την Πανδημία προβλήματα για τους πάσχοντες με ζαχαρώδη διαβήτη η πανδημία, όμως, τα επιδείνωσε.

Μεγάλο επίσης το αδιέξοδο και για τους ανασφάλιστους ασθενείς με ζαχαρώδη διαβήτη. «Ενώ το 2016 είχε τροποποιηθεί ο Νόμος και μπορούσαν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας τουλάχιστον την φαρμακευτική τους αγωγή να τη λαμβάνουν και από ιδιώτες γιατρούς και από τα ιδιωτικά φαρμακεία να εκτελούνται συνταγές και να χορηγούνται στους πάσχοντες τα αναλώσιμα, παράλληλα με τα Νοσοκομεία, η Κυβέρνηση με νέο Νόμο του 2021 τους αφαιρεί αυτή τη δυνατότητα. Δόθηκε μια παράταση στο τέλος του μήνα, αλλά η πρόσβαση από εκεί και μετά θα έχουν αποκλειστικά στα Δημόσια Νοσοκομεία, σε δημόσιες δομές και μόνο για τη συνταγογράφησή τους».

Όπως είπε η κα Τριανταφύλλου σε καιρό πανδημίας αυτό θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. «Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί όλο αυτό το διάστημα της Πανδημίας»ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι πάσχοντες με ζαχαρώδη διαβήτη αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με την πρόσβαση στα διαβητολογικά τους ιατρεία. «Έμειναν σχεδόν κλειστά, καθώς οι γιατροί έπρεπε να συνδράμουν στις περιπτώσεις με τις κλινικές covid» είπε.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κορονοϊός δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα υγείας, που απασχολεί όλους τα τελευταία δύο χρόνια για τα οποία εξέφρασε την ελπίδα το 2022 να γίνουν βήματα προς όλες τις κατευθύνσεις, «είτε», αυτό, «αφορά στους ανασφάλιστους, είτε στους ασφαλισμένους, οι οποίοι επίσης έχουν προβλήματα με τον ΕΟΠΥΥ, με τον ενιαίο πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας κ.α.» . Σημειώνοντας τη διάχυτη προσδοκία να γίνουν βήματα το 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος