Κομοτηνή: Με ένα «Γιατί;» στον κόσμο των ποιητών (ηχητικό)

Με ένα «Γιατί;» τον γνώρισε το κοινό που αγαπά την ποίηση κι αναζητά σύγχρονους Έλληνες ποιητές. Το «Γιατί;» είναι  ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής του Ιωάννη Βαϊοπουλου. «Πιστεύω πως πρώτα – πρώτα όλοι, κάποια στιγμή, γράψαμε κάτι σε ένα χαρτάκι, πολλοί το χαρτάκι αυτό το κρατήσαμε. Η ανάγκη να γράψω προέκυψε από μόνη της, από το πουθενά στο νησάκι των Λειψών, όπου δίδαξα τρία χρόνια. Εκεί, στις ατέλειωτες νύχτες των Λειψών και στο σκοτάδι του νησιού έγραφα. Πολλές φορές παρέα με ένα ουζάκι πριν κλείσει το καφενείο σε μια χαρτοπετσέτα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (2-7-2021)

Μιλώντας για την πρώτη του ποιητική συλλογή ο κος Βαϊόπουλος σημείωσε «Σε αυτό το βιβλίο έβαλα ό,τι μου συνέστησε ένας αείμνηστος πλέον φίλος ο Ιωάννης Τρούκης, ο οποίος έχει κάνει και τα σχέδια και διάλεξε εκείνος τα ποιήματα και μου είπε: «Αυτά θα κρατήσουμε Γιάννη».Με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν φοβήθηκα αυτό που λένε «μην εκτεθείς». Όποιος γράφει εκτίθεται. Όλοι εκτιθέμεθα με την έννοια της επικοινωνίας, εκτιθέμεθα για τα πάντα: Για τον τρόπο που ντυνόμαστε, που περπατάμε, νομίζω πως φαίνεται ο άνθρωπος. Αν δεις ένα φιλάρεσκο άνθρωπο το καταλαβαίνεις αμέσως» είπε.

Κομοτηνή: Με ένα «Γιατί;» στον κόσμο των ποιητών (ηχητικό)
Ο κος Ιωάννης Βαϊόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την ποιητική του συλλογή “Γιατί;”

Εξηγώντας την επιλογή του τίτλου, το: «Γιατί;» εξήγησε «Σε κάθε μας σκέψη υπάρχει ένα γιατί. Πάντα απαντιούνται τα γιατί και τα διότι και πάντα προκύπτουν καινούργια». Ο Έρωτας και Θάνατος «κυριαρχεί» σ αυτό το έργο σας παρατηρήσαμε για να τον ακούσουμε να σημειώνει « υπάρχει και η γέννηση, αλλά στη γέννηση δεν μπορείς να πεις τίποτα».

Μιλά για την εποχή μας και την παρομοιάζει με το μικρό παιδί που το πηγαίνουμε στη θάλασσα, του παίρνουμε παγωτό και το «τρελαίνουμε στα «μη»» όπως χαρακτηριστικά λέει. Και τέλος, αποκαλύπτει ότι τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει μια καινούργια δουλειά με τρία διαφορετικά μέρη: «Του τζόγου και του πόνου», «Χρονογραφήματα» και «Μιλώντας με το Στέφανο».
Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος