Κομοτηνή: Μαθήματα σκάκι στο κέντρο της πόλης

Πήρε κάθε παίχτης τους 16 πεσσούς: (έναν βασιλιά, μία βασίλισσα, δύο πύργους, δύο ίππους, δύο αξιωματικούς και οχτώ πιόνια). Στήσανε το Βασιλιά και τη Βασίλισσα, βάλανε τον Πύργο, τον Ίππο και τον Αξιωματικό στις θέσεις τους και προσπάθησαν στην σκακιέρα να στήσουν “παγίδες” στον αντίπαλο και να “μαντέψουν” τις κινήσεις του. “Μαθήματα” γνωριμίας με το σκάκι στο κέντρο της Κομοτηνής, αλλά και “επίδειξη” τεχνικής υψηλού επιπέδου.

Από τη μια οι λευκοί πεσσοί και από την άλλη οι μαύροι. Εκτελώντας διαφορετικές κινήσεις στην σκακιέρα παρέδωσαν μαθήματα γνωριμίας με το σκάκι κάτω από το γαλανό θρακιώτικο ουρανό. Φίλοι και τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Κομοτηνής μύησαν στην ομορφιά του παιχνιδιού και τους διερχόμενους από κεντρικό σημείο της πόλης σήμερα Σάββατο (24-9-2022).

Μικροί και μεγάλοι, άτομα όλων των ηλικιών πήραν τις θέσεις τους σε ένα τουρνουά γνωριμίας στο οποίο ανταποκρίθηκαν πρόθυμα σκακιστές από όλη τη Θράκη. Μικροί Γκασπάροφ αλλά και έμπειροι ήδη σκακιστές, φίλοι του αθλήματος.
«Τα μαθήματά του Ομίλου έχουν ξεκινήσει στο Πολυλειτουργικό και θελήσαμε αυτό να το κοινοποιήσουμε στους κατοίκους της περιοχής» δήλωσαν στο ertnews.gr μέλη του Δ.Σ. Όπως είπαν κάθε απόγευμα, από τις πέντε (17:00) έως τις οκτώ (20:00) από Δευτέρα έως και Σάββατο, άτομα όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία, σε αίθουσα του Πολυλειτουργικού του Δήμου Κομοτηνής, να μάθουν κινήσεις και μυστικά για ένα άθλημα που χρόνο το χρόνο αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους, γνωρίζοντας ήδη από αυτή την πρώτη σαββατιάτικη γνωριμία ότι: «προστατεύοντας τον Βασιλιά τους πάντα, το σημαντικότερο πιόνι, από την αιχμαλωσία αποτρέπουν τον αντίπαλο να κερδίσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος