“Η διδασκαλία του Chatchball”, είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου που έχει κυκλοφορήσει για το εν λόγω άθλημα, και αποτελεί “οδηγό” για αθλήτριες και προπονητές.
Στο πλαίσιο του 34ου Διεθνούς Συνεδρίου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, παρουσίασαν το βιβλίο οι συγγραφείς του, Ευαγγελία Αμπράση, γυμνάστρια, και Ιωάννα Καλλιστρίδου, πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος.
Το συγκεκριμένο άθλημα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ πριν από τρεις δεκαετίες και απευθύνεται μόνο σε γυναίκες.
Στη χώρα μας και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα αναπτύσσεται ραγδαία. Η πρώτη ομάδα ιδρύθηκε το 2023 στο Σουφλί, και σήμερα υπάρχουν έντεκα ομάδες. Μάλιστα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διεξήχθη φέτος και το πρώτο πρωτάθλημα με τη συμμετοχή πέντε ομάδων.
Ρεπορτάζ-Κείμενο-Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ζιώγας



Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος