Κομοτηνή: Μάχη με τις αυξημένες ανάγκες για μεταγγίσεις δίνει το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου

Οριακά και με το ίδιο προσωπικό τα τελευταία χρόνια συνεχίζει τη λειτουργία του το Τμήμα Αιμοδοσίας του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής. Η ενίσχυση του Τμήματος λησμονήθηκε από τους υπευθύνους με την πρόβλεψη της εμφάνισης μεγάλου προβλήματος στη λειτουργία του, όταν και οι επόμενοι προς συνταξιότηση, βγουν στη σύνταξη, να φαντάζει βέβαιη.

Παρά το καθημερινό έργο και την ουσιαστική συμβολή του η «μάχη» με την πανδημία του κορονοϊού πέρασε τη δική του ενίσχυση σε δεύτερη μοίρα. «Τα καταφέρνουμε οριακά»,  δήλωσε στο ertnews η διευθύντρια του Τμήματος, Μαριάννα Ανδρεάδου, κάνοντας έκκληση και αυτό το καλοκαίρι στους κατοίκους της περιοχής να μην λησμονούν την εθελοντική προσφορά αίματος. «Μια μονάδα αίματος πριν φύγουν για διακοπές είναι αναγκαία για κάποιους να κρατηθούν στη ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
2.000 μονάδες αίματος το πρώτο εξάμηνο του 2022
Το πρώτο εξάμηνο του 2022 έκλεισε στα ίδια με πέρσι επίπεδα σε σχέση με τις μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν. Συνολικά 2.000 στον αριθμό, με αιμοδότες από όλες τις κοινωνικές – επαγγελματικές ομάδες και άτομα όλων των ηλικιών (ηλικίες κατά τις οποίες επιτρέπεται η αιμοδοσία) της περιοχής.

Αέναη η ανάγκη ανανέωσης των εθελοντών
Η κα Ανδρεάδου έκανε λόγο για αυξημένες ανάγκες σημειώνοντας πως είναι αυξημένες και οι μεταγγίσεις λόγω των πολλών χειρουργείων, αλλά και των πολλών περιστατικών αναιμίας. Αύξηση των αναγκών υπήρξε και λόγω Covid, ανάγκες που καθιστούν, όπως στο Τμήμα Αιμοδοσίας δηλώνουν, κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη την αέναη ανανέωση των εθελοντών αιμοδοτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος