Κομοτηνή-Μ.Βασιλειάδης: Να αποσπαστούν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στον τόπο διορισμού των συζύγων τους

Το θέμα των αποσπάσεων των συζύγων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών έθιξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (16-8-2021) ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης. Ο κος Βασιλειάδης τόνισε για μια ακόμη φορά μετά την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ την ανάγκη “Να εξετάσει το Υπουργείο Παιδείας αιτήσεις απόσπασης μονίμων και αυτό να γίνει πριν από τις προσλήψεις των αναπληρωτών” εξηγώντας ότι: “εφόσον”, όπως είπε, “υπάρχει κενό στον τόπο που αιτούνται, να αποσπαστούν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στον τόπο διορισμού των συζύγων τους”.

Όπως σημείωσε ο κος Βασιλειάδης το θέμα αφορά πολλές περιπτώσεις εκπαιδευτικών, τόσο σε επίπεδο Θράκης, όσο και σε επίπεδο χώρας.

Αναφερόμενος στην νέα εκπαιδευτική χρονιά ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα δια ζώσης, προέτρεψε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στα εκπαιδευτικά κέντρα και να εμβολιαστούν σημειώνοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη  στους κόλπους των εκπαιδευτικών, στη Ροδόπη, κυμαίνεται στο 70%. Οι δε ανεμβολίαστοι θα πρέπει, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, να προσέρχονται κάνοντας δύο τεστ εβδομαδιαίως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του Υπουργείου.

Τέλος, προέβλεψε πως και φέτος, παρά τους 11.700 διορισμούς εκπαιδευτικών, θα υπάρξουν κενά καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν. Προέτρεψε δε τους εκπαιδευτικούς που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα να μην αποχωρήσουν από την εκπαίδευση καθώς μπορούν να το κάνουν όποτε το επιθυμούν, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε, δεν χρειάζεται να το επισπεύσουν για λόγους φόβου νέας αλλαγής του συνταξιοδοτικού καθεστώτος.

Συνέντευξη – κείμενο – φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος