Κομοτηνή – Μ. Βασιλειάδης: Διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «να αλλάξει το πρωτόκολλο για το κλείσιμο τμήματος με τη μείωση του ποσοστού των κρουσμάτων (από το 50%+1 των μαθητών)» απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, Μιχάλης Βασιλειάδης, μιλώντας σήμερα Τρίτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-1-2022). Παράλληλα, ζήτησε να «οργανωθεί η διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι».

«Είμαστε υπέρ της ανοικτής παιδαγωγικής λειτουργίας και είναι μάλιστα επιτακτική ανάγκη αυτό είναι ξεκάθαρο από εμάς. Αυτό με όρους, όμως, οι οποίοι θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων» είπε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-1-2022).

Σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως υποστήριξε, είναι πιο αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με ένα κρούσμα, δύο, τρία, κλείνουν τα τμήματα, όχι με το 50% συν 1». Όπως ανέφερε ο κος Βασιλειάδης, το 50% συν 1 είναι ένας μεγάλος αριθμός, αριθμός «τεχνητός» ώστε να μην κλείνει τμήμα.

«Να αλλάξουν οι όροι, διότι άλλαξε και ο όρος της πανδημίας, για να έχουμε μια ασφαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης. Παράλληλα, σημείωσε ότι αναγκαία είναι και η διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ώστε να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι για να έχει το Υπουργείο Παιδείας άμεση εικόνα. «Αυτό», όπως είπε, «είναι κάτι που το προτείνει το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης».

Επανέφερε δε την πρόταση μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Και δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τους δήμους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθαριότητας και της επάρκειας μασκών. Αλλά, και για την προμήθεια των rapid test από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος