Κομοτηνή- Μ. Μπρούμπης: Τα πάντα καταλήγουν στη θάλασσα λόγω της αλόγιστης ανθρώπινης συμπεριφοράς

«Τα πάντα καταλήγουν στη θάλασσα λόγω της αλόγιστης ανθρώπινης συμπεριφοράς» αυτό διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ερασιτεχνών Υποβρύχιων Αλιέων αν.Μ.Θ. και Θρακικού Πελάγους. Απορρίμματα, άχρηστα αντικείμενα,  παλιός εξοπλισμός και λογής λογής πλαστικά στο βυθό του Θρακικού Πελάγους.

Κομοτηνή- Μ. Μπρούμπης: Τα πάντα καταλήγουν στη θάλασσα λόγω της αλόγιστης ανθρώπινης συμπεριφοράς«Η θάλασσα είναι γεμάτη με πλαστικά » δήλωσε ο Μαργαρίτης Μπρούμπης γενικός γραμματέας του Συλλόγου, μιλώντας στο www.ertnews.gr. Όπως και πριν δεκαεπτά μήνες (17) (στις 4-6-2021) μιλώντας τότε στην ΕΡΤ Κομοτηνής έτσι και τώρα (1-11-2022) αυτό που σημείωσε ήταν οι δυσμενείς επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα από την αλόγιστη ανθρώπινη δράση.

«Ατέλειωτα πλαστικά, σακούλες, ποτήρια, αλλά και κρεβάτια, στρώματα, ξαπλώστρες, λάστιχα, σίδερα κ.α.» ανέφερε ξανά, λίγα μόνο από όλα όσα «αλίευσαν» κι απομάκρυναν από τον βυθό και αυτό το καλοκαίρι. Ένας βυθός στην κυριολεξία «χωματερή» (χωματερή) που έχουν βάλει στόχο να καθαρίσουν, όσο το μπορούν, τα εκατόν πενήντα (150) μέλη του Συλλόγου.

Όσον αφορά στα προσκόμματα που συναντούν οι φίλοι αυτής της υποβρύχιας ενασχόλησης; «Τις παράλογες απαγορεύσεις » απαντά χαρακτηρίζοντας τη Νομοθεσία «αναχρονιστική» και τον ερασιτέχνη ψαρά «λάτρη της θάλασσας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος