Κομοτηνή – Μ . Λαντζουράκη: Σήμερα επικοινωνούμε δια μέσου δεν επικοινωνούμε ουσιαστικά

«Ανυπομονησία και χαρά», μετά από δύο χρόνια η Μυρσίνη Λαντζουράκη και η Βούλα Παναγιωτίδου παρουσίασαν στο κοινό τη δουλειά τους με άρωμα Χριστουγέννων. «Η παύση, λόγω της πανδημίας, ήταν πλήγμα. Πλήγμα για την Τέχνη» είπε η Κομοτηναία σκηνοθέτιδα, η κα Μυρσίνη Λαντζουράκη και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-12-2021) σημείωσε:“Όταν γίνεται παύση στην επικοινωνία, στην διαζώσης επικοινωνία γιατί διαδικτυακά βρισκόμασταν, τότε δημιουργείται ένα πλήγμα ψυχικό”.

«Η θεματική της παράστασης βγήκε μετά από όλη αυτή την καραντίνα που περάσαμε» σημείωσε η κα Λαντζουράκη σχολιάζοντας την επικοινωνία της σημερινής εποχής. «Επικοινωνούμε δια μέσου, δεν επικοινωνούμε ουσιαστικά. Το τηλέφωνο, ο υπολογιστής σίγουρα μας φέρνει πιο κοντά σε δύσκολες συνθήκες. Ευτυχώς που υπήρχαν και αυτά τα μέσα, αλλά για μένα επικοινωνία είναι πέρα από αυτά. Επικοινωνία είναι:Να κρατάς το χέρι του άλλου, να πηγαίνεις μια βόλτα, να τον ακούς και να τον γεύεσαι. Είναι το άγγιγμα, η στιγμή για δύο στο ίδιο μέρος».

Σύμφωνα με την ίδια περισσότερο στη ζωή τους οι άνθρωποι θα πρέπει να βάλουν την επαφή με τους ανθρώπους. «Όταν υπάρχει αυτό λύνονται παρεξηγήσεις, οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται πιο εύκολες. Ο καθένας δε μιλά μόνο με το λόγο του, αλλά και με το σώμα του και με τις κινήσεις του, τις εκφράσεις του, αυτά είναι που δημιουργούν τις σχέσεις. Μόνο ο λόγος δημιουργεί παρεξηγήσεις και εικόνες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Όσον αφορά στο πως το μικρό, αλλά τόσο δημιουργικό, θεατρικό εργαστήρι έζησε αυτά τα δύο χρόνια Πανδημίας επί σκηνής; Η κα Λαντζουράκη απάντησε: «Προσαρμοστήκαμε. Η εκπαίδευση γινόταν άτυπα. Κλείσαμε πολύ νωρίς πέρσι και χωρίς να ξέρουμε τι θα συμβεί δεν θέλαμε να χάσουμε την επικοινωνία με τα μεγαλύτερα παιδιά. Τους μεγαλύτερους μαθητές που θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με το διαδίκτυο, οπότε κάποιες συναντήσεις γινόντουσαν διαδικτυακά. Συναντήσεις που έβγαλαν έργο. Το 2021 κινηθήκαμε πιο δυναμικά και καταφέραμε να κάνουμε πολλά με δημιουργική διάθεση. Εύχομαι πραγματικά να μείνουμε έτσι και αισιοδοξώ ότι θα πηγαίνουμε καλύτερα» είπε.

Παράλληλα, ευχήθηκε: «Υγεία» προσθέτοντας με νόημα «κοινότυπο, αλλά ουσιαστικό, γι αυτό: υγεία σε παιδιά και μεγάλους. Να επικοινωνούμε, να ακούμε ο ένας τον άλλον για να λύνουμε πολλά από τα θέματα και τα κακώς κείμενα της εποχής μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος