Κομοτηνή – Μ. Λαντζουράκη: Εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα – Έχουμε συνηθίσει την ανθρώπινη επαφή

Μια πολύ «φρέσκια» κωμωδία και “πολύ άμεση” με τίτλο: «Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο» που θα ανέβει διαδικτυακά στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στάθηκε αφορμή να συναντηθούμε με την σκηνοθέτιδα, την κα Μυρσίνη Λαντζουράκη. «Είναι και πολύ επίκαιρη όχι λόγω Covid, αλλά λόγω ενός άλλου προβλήματος που ταλανίζει όλους τους ανθρώπους: Τις συνθήκες δουλειάς, τα ωράρια εργασίας,τις αποδοχές» δήλωσε η κα Λαντζουράκη μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» .

Πρόκειται, όπως είπε, για μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε έναν εργασιακό χώρο. «Ένας εκ των συναδέλφων παθαίνει ένα δυστύχημα και πεθαίνει. Είχε αναλάβει μια σημαντική δουλειά τα αρχεία της οποίας δεν βρίσκονται πουθενά και…δεν θα πω τι συμβαίνει…» σταματά την αναφορά της στην ιστορία του έργου και μιλά για επτά σκηνές που η μία διαδέχεται την άλλη πολύ γρήγορα και με συνεχείς ανατροπές. «Το κοινό το περιμένουν εκπλήξεις κι ανατροπές που “παρουσιάζουν” το τι συμβαίνει σήμερα στους εργασιακούς χώρους που κυριαρχεί το άγχος, το στρες, οι προθεσμίες, τα bonus».

Όπως αποκάλυψε η κα Λαντζουράκη προσωπικές ιστορίες ώθησαν την νέα συγγραφέα να γράψει αυτό το έργο. «Ερμηνεύουν εξαιρετικές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, περάσαμε πανέμορφα και είχαμε όλο το χρόνο να κάτσουμε και να επεξεργαστούμε το κείμενο» είπε η κα Λαντζουράκη σημειώνοντας «Η παράσταση θα ανέβει διαδικτυακά. Ξεκινώντας από τις 16 Μαΐου και θα μείνει «ανοιχτή» για μια εβδομάδα εντελώς δωρεάν. Είναι ένας τρόπος να δουν το έργο και άνθρωποι εκτός Κομοτηνής».

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ μεγάλη «ανάσα» και πολύ βαθιά αυτή τη δουλειά. «Εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα από εδώ και εμπρός. Έχουμε συνηθίσει στην ανθρώπινη επαφή.Όταν λείπει είναι σαν να μας αφαιρούν ολόκληρη ενέργεια». Τελειώνοντας αποκάλυψε πως όταν τέλειωσαν τα γυρίσματα ένιωσαν όλοι και όλες σαν να παίρνουν “διαζύγιο”. «Ήταν μεγάλη ανακούφιση να βρεθούμε όλοι μαζί και να δουλέψουμε» είπε.

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος