Κομοτηνή – Μ. Κεφαλίδου: Το εκπαιδευτικό προσωπικό στο Μουσικό Σχολείο είναι κατά 90% εμβολιασμένο

Στην «μάχη» της αντιμετώπισης του κορονοϊού από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης. Ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων είναι ρουτίνα πια και ένα επιπρόσθετο καθημερινό έργο.

«Ενώ είμαστε δάσκαλοι, αυτή τη στιγμή αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο στο να κάνουμε πράγματα τα οποία δεν ανήκουν σε μας, αλλά στις αρμοδιότητες του ΕΟΔΥ» ανέφερε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, η κα Μαρία Κεφαλίδου και εξήγησε: «Να βρούμε το κρούσμα, να ανακαλύψουμε με ποιόν ήρθε σε επαφή, να κάνουμε ιχνηλάτηση. Είναι πρωτόγνωρο για τον δάσκαλο της σημερινής εποχής, προ της Πανδημίας αυτά τα καθήκοντα δεν τα είχε, είναι μια επιπρόσθετη εργασία, που επιβαρύνει συναδέλφους υπεύθυνους για τον Covid 19» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, και γι αυτά τα… επιπρόσθετα διαδικαστικά η τεχνογνωσία έχει κατακτηθεί. «Είμαστε σε καλό σημείο: Εντοπίζουμε το κρούσμα και τις επαφές τους, τα rapid test γίνονται κανονικά, οι θετικοί απομακρύνονται και τα μαθήματα πραγματοποιούνται. Δεν έχουν σταματήσει, έστω και με λίγα παιδιά η δια ζώσης διδασκαλία είναι το στοίχημα αυτές τις μέρες».
Ενδεικτικά, όπως ανέφερε η έμπειρη εκπαιδευτικός, “από ένα τμήμα 24 μαθητών και μαθητριών μπορούν να λείπουν 5 μαθητές λόγω Covid, αλλά μπορούν να λείπουν και 10, δεν είναι κάτι σταθερό μπορεί σε ένα τμήμα να μην λείπει κανένας» είπε χαρακτηριστικά. «Στο Γυμνάσιο που είναι οι περισσότεροι μαθητές ανεμβολίαστοι και οι επαφές, λόγω ηλικίας είναι πιο πολλές είναι πιο πολλά τα κρούσματα“. Μάλιστα, όπως είπε η κα Κεφαλίδου είναι εμφανή τα οφέλη του εμβολιασμού. «Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι κατά 90% εμβολιασμένο, δεν έλειψε παρά μόνο ένας εκπαιδευτικός λόγω νόσησης από τον κορονοϊό».

Όσον αφορά σε τυχόν αντιρρήσεις από την πλευρά των γονιών; «Δεν έλειψαν αρνητές του εμβολίου από την πλευρά των γονιών, αλλά ως δημόσια δομή τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες . Στην αρχή υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά τώρα όχι» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος