Κομοτηνή – Μ.Κεφαλίδου: Μουσικό Γυμνάσιο, ένα σχολείο με ευτυχισμένους μαθητές

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τις κατατακτήριες εξετάσεις της 1ης Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, σύμφωνα με την υποδιευθύντρια του Σχολείου, την κα Μαρία Κεφαλίδου. ΄Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (10-5-2021) «Όσοι γονείς επιθυμούν να γράψουν τα παιδιά τους στο μουσικό σχολείο μπορούν να κάνουν αιτήσεις, είτε στο μουσικό σχολείο με email, είτε απευθυνόμενοι στους Διευθυντές των Δημοτικών τους Σχολείων παίρνοντας από εκεί τις αιτήσεις».

Μιλώντας με αφορμή την έναρξη των εγγραφών ευχήθηκε και φέτος να σημειωθεί καλή προσέλευση μαθητών. «Θα προσπαθήσουμε να πάμε στα Δημοτικά Σχολεία με τους μουσικούς μας όπως κάθε χρόνο για να ενημερώσουμε τους μαθητές. Να τους εξηγήσουμε ποιοι είμαστε και τι ακριβώς κάνουμε» δήλωσε προσθέτοντας ότι: «Μέχρι τέλος του Μαϊού θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής για να λύνουν απορίες».

Όπως τόνισε η κα Κεφαλίδου κάθε χρόνο 70 -90 μαθητές εγγράφονται στην 1η Γυμνασίου δημιουργώντας με την παρουσία τους τρία τμήματα. «Ο αριθμός συνέχεια αυξάνεται» δήλωσε και σημείωσε ότι εξαίρεση σε αυτή την αυξητική πορεία δεν αποτέλεσε ούτε η περσινή χρονιά με την Πανδημία.
Όσον αφορά στην εκμάθηση των μουσικών οργάνων; Αυτή κρίνεται πολύ εντυπωσιακή, καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες διδάσκονται πιάνο (υποχρεωτικά) και γκάιντα ( ως όργανο αναφοράς) και επίσης: βιολί, βιόλα, βιολεντσέλο, κόντρα μπάσο, τρομπόνι, τρομπέτα, φλάουτο, σαξόφωνο, κλαρίνο , παραδοσιακό βιολί, κρουστά, ντράμς, κανονάκι, ούτι κ.α. «Ζητάμε τις προσλήψεις όλων των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της χρόνιας να έχουμε την δυνατότητα της διδασκαλίας όλων των οργάνων που επιθυμούν τα παιδιά» δήλωσε η κα Κεφαλίδου. Παράλληλα, σημείωσε ότι: ««Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο που κάνει τον μαθητή ευτυχισμένο» αυτό έγραψε πρόσφατα ένας μαθητής μας κι αυτό νομίζω ότι είναι το σχολείο μας» κατέληξε η κα Κεφαλίδου.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος