Κομοτηνή – Μ. Κεφαλίδου: Δεν μπορείς να απορρίψεις υποψήφιο για εγγραφή στο μουσικό σχολείο

Αναζητούν τη μουσικότητα… Έμπειροι εκπαιδευτικοί θα ακούσουν με προσοχή το ρυθμό εντός τους. Εντός των μαθητών που θα υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο Μουσικό Γυμνάσιο της Κομοτηνής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή στην 1η Τάξη του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαϊου και οι εξετάσεις των υποψηφίων για εγγραφή θα πραγματοποιηθούν στις 18 με 20 Ιουνίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές της Έκτης Τάξης των ΔΣ από όλη τη Ροδόπη.

«Η μουσικότητα απαντάται σε όλους, όλοι είμαστε εν δυνάμει μουσικοί γιατί η μουσική παιδεία είναι σαν όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, εδώ μέσα αποκτάμε μουσική παιδεία» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Κεφαλίδου. Την συναντήσαμε το απόγευμα στο χώρο του Σχολείου. Λίγη ώρα πριν τελειώσει το πρόγραμμα της φρόντιζε για τις λεπτομέρειες της αυριανής μέρας. «Επειδή στα πρώτα χρόνια του μουσικού σχολείου δεν είχαμε το περιθώριο να απορρίψουμε μαθητές, δεχόμασταν πολύ λίγες αιτήσεις, οπότε αναγκαστικά, εάν είχαμε ένα τμήμα, θα γινόταν όλες οι αιτήσεις δεκτές» είπε. Έτσι, όπως αποκάλυψε, ακόμη και τα «φάλτσα» παιδιά γινόταν δεκτά, ωστόσο, στην πορεία ανακάλυπταν ότι τα ίδια παιδιά που «γράφτηκαν με ένα αυτί χωρίς μουσικότητα, όταν έφταναν στην Τρίτη Λυκείου ήταν ταλαντούχοι μουσικοί συνεχίζοντας τις μουσικές του σπουδές και στο Πανεπιστήμιο».
Όπως είπε η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου «Δεν μπορείς να απορρίψεις κανέναν» και πρόσθεσε «Έχει τόσο ρίσκο να απορρίψεις κάποιον, αν δουλέψει κάποιος μέσα στο μουσικό σχολείο μπορεί πραγματικά να αποκτήσει μουσική παιδεία». Κάθε χρόνο η σχολική αυτή μονάδα δέχεται κατά μέσο όρο 80 με 90 μαθητές στην πρώτη τάξη με την ελπίδα «να αυξάνονται» καθώς όπως υποστήριξε «οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να είναι σε ένα σχολείο της χαράς. Έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε σύνολα μουσικά, οπότε το «εγώ» τους να γίνει «εμείς». Έχουν τη δυνατότητα να είναι μικροί καλλιτέχνες, να ανεβούν από μικρά πάνω στη σκηνή ενός μεγάρου, ενός αμφιθέατρου οπότε αυτό είναι κάτι όμορφο» όπως είπε.

Σύμφωνα με την κα Κεφαλίδου το κόστος για τους γονείς δεν αυξάνεται, καθώς το μουσικό σχολείο δανείζει μουσικά όργανα στους μαθητές, που δεν έχουν οι γονείς τους την οικονομική δυνατότητα. «Εάν ασχοληθούν στη συνέχεια με αυτό, θα φανεί και το αγοράζουν» είπε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «Η μουσική είναι καλλιέργεια της ψυχής» προσθέτοντας «Ο άνθρωπος χρειάζεται τρία πράγματα για να είναι καλλιεργημένος: ψυχή, σώμα και μυαλό» για να προσθέσει «Το μυαλό το καλλιεργεί η γενική παιδεία, το σώμα η γυμναστική και την ψυχή η Τέχνη. Για την καλλιέργεια της ψυχής θα πρέπει να έρθουν σε ένα τέτοιο σχολείο χαράς και δημιουργίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος