Κομοτηνή – Μ. Κασσέρη: Η ανεργία σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί στη διάλυση των οικογενειών

Ενός κακού μύρια έπονται. Αυτό φαίνεται να ισχύει με το θέμα της ανεργίας και τα προβλήματα που προκαλεί.

«Το πρόβλημα της ανεργίας οδηγεί μέχρι και στη διάλυση των ίδιων των οικογενειών» δηλώνει σήμερα Τρίτη, 8-11-2022, στο www.ertnews.gr η κοινωνική λειτουργός, κα Μαρία Κασσέρη και σημειώνει ότι στο Κέντρο Πρόληψης και Στήριξης όπου εργάζεται, στον “Ορφέα” ο αριθμός των αιτημάτων για κοινωνική υποστήριξη που καταγράφει καθημερινά έχει τετραπλασιαστεί.

Ειδικότερα, προσφέροντας συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειες της Ροδόπης σημειώνει ότι τα τελευταία τρία (3) χρόνια πολλά έχουν ανατραπεί. Όπως τονίζει: «καταγράφουμε ανισορροπίες», «έλλειψη ορίων», «καθημερινή τριβή», «ελλείψεις στις δραστηριότητες των παιδιών». Επίσης, όπως τονίζει η έμπειρη κοινωνική λειτουργός, είναι καθημερινά τα περιστατικά των εξαρτημένων που ζητούν στήριξη. Εξαρτημένοι, όπως είπε, από: τσιγάρο, αλκοόλ, διαδίκτυο κ.α. «Είναι πολλά που έχουν ανατραπεί στις σχέσεις μεταξύ των μελών στους κόλπους της ελληνικής οικογένειας από το 2011 και μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθοριστικός, όπως σημειώνει, ο παράγοντας της ανεργίας μεταξύ των γυναικών, οι οποίες μαζί με τη δουλειά τους χάνουν: την οικονομική τους ελευθερία, την αυτοπεποίθηση, την ίδια την ψυχοθεραπεία της εργασίας. «Είναι υψηλός ο δείκτης ανεργίας στις γυναίκες κι επιβαρυντικός παράγοντας στην ίδια την πορεία των σχέσεων και της οικογένειας» σημειώνει προσθέτοντας χαρακτηριστικά «4 στα 10 ζευγάρια οδηγούνται στο διαζύγιο».
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε αυτό το σημείο, «είναι πολλά και τα αιτήματα διαχείρισης των ενδο-οικογενειακών σχέσεων» που δέχεται στο Κέντρο. Συνήθως αφορούν περιπτώσεις ρήξης μεταξύ των γονέων που προκαλούν τραύματα στα ίδια τα παιδιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος