Κομοτηνή – Μ. Γεωργιάδου: Ενισχύεται με νέο εξοπλισμό το Κέντρο Υγείας

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας της Κομοτηνής με επιπλέον εξοπλισμό χάρη στη συμμετοχή του σε διάφορα προγράμματα.

Σύμφωνα με την Μαρία Γεωργιάδου, Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής λόγω της προσπάθειας αυτής που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ήδη πλήρως ανανεωμένος όλος ο εξοπλισμός του ακτινολογικού, (με καινούργια ακτινολογικά μηχανήματα: μαστογράφο, μηχάνημα μέτρησης της οστικής πυκνότητας, υπέρηχο, μηχάνημα για πανοραμική στόματος κ.α.). Ενώ τώρα ενισχύεται περαιτέρω το Μικροβιολογικό Εργαστήριο με καινούργια επίσης μηχανήματα.

Όσον αφορά στο υγειονομικό προσωπικό, τις υπηρεσίες τους προσφέρουν τρεις παθολόγοι, ένας οφθαλμίατρος, μια γυναικολόγος, ένας καρδιολόγος, ένας ορθοπεδικός και μια παιδίατρος (η τελευταία δύο τρεις φορές το μήνα, καθώς καλύπτει ανάγκες και σε άλλες δομές της περιοχής).

Καλώντας το 14900 και έχοντας στη διάθεσή του τον ΑΜΚΑ μπορεί, όπως εξήγησε, κάποιος να κλείσει ραντεβού και να εξυπηρετηθεί δωρεάν. Μάλιστα αναφορικά με το χρόνο εξυπηρέτησης η κα Μαρία Γεωργιάδου διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται οι πολίτες να περιμένουν πολύ «βρίσκει κανείς ραντεβού σε δύο εβδομάδες, τα δε εξαιρετικά επείγοντα (για τα διοικητικά θέματα και τη χορήγηση πιστοποιητικών εξυπηρετούνται άμεσα από γιατρό)»

Δρομολογείται δε η ανακαίνιση όλου του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας (χάρη πάλι στην ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα), ωστόσο, είναι σημαντική η απουσία επιπλέον προσωπικού (ιατρικονοσηλευτικού και διοικητικού). «Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε Μαίες για να υποστηρίξουμε το γυναικολογικό μας ιατρείο και τον προγεννητικό έλεγχο, τα τεστ ΠΑΠ, τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και θηλασμού» ανέφερε η κα Γεωργιάδου σημειώνοντας ότι αναγκαία είναι και η πρόσληψη μιας ακόμη Κοινωνικής Λειτουργού για να συνδράμει στο έργο της την μια που τώρα διαθέτει το Κέντρο. «Ανοίγει το επικουρικό και ίσως να δρομολογηθεί η κάλυψη των κενών θέσεων των ιατρών, ιατροί όλων των ειδικοτήτων, που μπορούν να αναφερθούν στην Πρωτοβάθμια» ανέφερε χαρακτηριστικά βέβαιη πως όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο μπορούν να προσφέρουν ακόμη πολλά στην τοπική κοινωνία με την κατάλληλη ενίσχυση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος