Κομοτηνή- Μ.Φλωροκάπη: Με 7 κλίνες η Covid κλινική στο Σισμανόγλειο μόνο για τα ύποπτα περιστατικά

Στα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής αναφέρθηκε η Ταμίας του ΔΣ, η κα Μαρία Φλωροκάπη με αφορμή τη συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αλλά και την συγκέντρωση όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 10:00 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» υποστήριξε ότι “δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων (οκτάωρο, πληρωμή υπερωριών, συνδικαλιστική δράση, συμμετοχή σε απεργία), αλλά αντιθέτως εντείνονται τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα εις βάρος των εργαζομένων”.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της ΥγείαςΚομοτηνή- Μ.Φλωροκάπη: Με 7 κλίνες η Covid κλινική στο Σισμανόγλειο μόνο για τα ύποπτα περιστατικάΗ κα Μαρία Φλωροκάπη στάθηκε και στις διεκδικήσεις του Υγειονομικού προσωπικού που αφορούν σε: Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, στην μονιμοποίηση των εκτάκτων, στην ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας, αλλά και στο αίτημα να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας από κορονοϊό.

Ικανοποιητική η προσέλευση στις εμβολιαστικές γραμμές του Νοσοκομείου
Όσον αφορά στη «μάχη» με τον κορονοϊό η κα Φλωροκάπη τόνισε ότι η Covid Κλινική θα λειτουργεί με επτά κλίνες για τη φιλοξενία των υπόπτων περιστατικών και οι ασθενείς με κορονοϊό θα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Είπε επίσης πως επανέρχεται η κανονική λειτουργία όλων των Κλινικών και των Χειρουργείων και εξέφρασε την ικανοποίηση της για τους εμβολιαστικούς ρυθμούς των κατοίκων της περιοχής στις τρεις γραμμές που λειτουργούν στο Νοσοκομείο με εμβόλια: Astra Zeneca, Phiser και Jonshon. Αναφερόμενη στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού σημείωσε πως έχει υποχωρήσει ο αρχικός σκεπτικισμός σε μερίδα εργαζομένων.

Συνέντευξη – Κείμενο-Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος