Κομοτηνή-Μ. Δαργινίδου: Δύο νέες ειδικότητες κι ανανέωση εξοπλισμού σε πέντε εργαστήρια των ΕΠΑΛ

Προ των πυλών η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού των πέντε Εργαστηριακά Κέντρα(ΕΚ)των ΕΠΑΛπου λειτουργούν στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του χώρου έχουν εξασφαλιστεί πόροι μέσω ΕΣΠΑ την κατάλληλη, όπως σημείωσε στιγμή, καθώς καταγράφτηκε αύξηση του αριθμού των μαθητών και των μαθητριών που έχουν εγγραφεί φέτος στα τρία ΕΠΑΛ της Κομοτηνής (1ο , 2ο και Εσπερινό).

Όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα, 12-12-2022 στο www.ertnews.gr από τη νέα χρονιά θα επαναλειτουργήσουν και δύο νέες ειδικότητες, αυτές της κομμωτικής και της αισθητικής. «Είχαμε τα εργαστήρια και τα παραχωρούσαμε για τις ανάγκες άλλων σχολών, τώρα επανέρχεται η λειτουργία δύο ειδικοτήτων για τα άτομα ηλικίας μέχρι 18 ετών, πρόκειται για ειδικότητες με πολύ μεγάλη ζήτηση» ανέφερε.

Όσον αφορά στο μαθητικό δυναμικό των τριών ΕΠΑΛ της Κομοτηνής; Πέρα από την αύξηση του αριθμού (περισσότεροι από 800 μαθητές και μαθήτριες) το έμπειρο στέλεχος καταγράφει και μια τάση μεγαλύτερης ανυπακοής, που οφείλεται, όπως σημειώνει, τόσο στην ηλικία, όσο και στον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας που προηγήθηκε, “ζητήματα που τα περισσότερα ξεπερνιούνται χωρίς μεγάλες εντάσεις” σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος