Κομοτηνή – Μ. Χρηστάκης: Ουσιαστικός ο ρόλος της ανάπτυξης δεξιοτήτων στο ανθρώπινο δυναμικό των ΟΤΑ

Ικανοποιημένος από την προσέλευση και τη συμμετοχή διακοσίων και πλέον ομιλητών στις εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο: “Επενδυτικός- Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Διοίκηση Οικονομικών αξιών στην ΤΑ”, που ξεκίνησαν στην Ξάνθη και θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Μιχάλης Χρηστάκης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-5-2022).
Αναφερόμενος στην απόκτηση δεξιοτήτων από το ανθρώπινο δυναμικό των ΟΤΑ αφού επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι να δίνονται στους εργαζόμενους οι ευκαιρίες όχι μόνο από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και από τους ίδιους τους δήμους, παρατήρησε ότι τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας η εξ αποστάσεως κατάρτιση δεν απέδωσε, όπως θα συνέβαινε, ίσως, στα δια ζώσης εργαστήρια. Παραδέχτηκε σε αυτό το σημείο τις πολλές ελλείψεις που καταγράφονται σε νευραλγικές υπηρεσίες σε όλους τους δήμους της χώρας.

Σημείωσε δε την καθυστέρηση που παρατηρείτε στην υλοποίηση των έργων, τουλάχιστον τρία με πέντε χρόνια από τη στιγμή που θα εγκριθεί και θα εκπονηθεί η μελέτη ενός έργου μέχρι την υλοποίησή του ίδιου του έργου, ακόμη και στα μικρότερης εμβέλειας έργα. Χρόνος πολύς,όπως είπε, που εγγυάται, όμως, τη διαφάνεια των διαδικασιών και την ποιότητά των έργων. Μάλιστα σε αυτό το σημείο υπενθύμισε ότι στο παρελθόν, στο όνομα της ταχύτητας και της γρήγορης παράδοσης των έργων, καταγράφονταν πολλές περιπτώσεις που τη μια μέρα ένα έργο παραδίδονταν προς χρήση στους πολίτες και το επόμενο διάστημα έπρεπε να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης για τις φθορές που παρουσίαζε.

Τέλος, ο κος Χρηστάκης επισημαίνοντας πως πρόκειται για την τελευταία χρονιά των δημοτικών αρχών πριν τις εκλογές, άρα, όπως είπε, όλες οι δημοτικές αρχές θα θέλουν να παρουσιάσουν έργο στους δημότες τους, σημείωσε με νόημα πως όταν αυτό απουσιάζει είναι ευθύνη και των δημοτικών αρχών, αλλά και του στελεχιακού δυναμικού ως ένα βαθμό γι αυτό και η στενή και καλή συνεργασία είναι πάντα και το κλειδί για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος