Κομοτηνή: Λίγες οι θέσεις για βρέφη στους παιδικούς σταθμούς

Με καθυστέρηση, άγχος και επιπλέον δουλειά σε διάστημα λίγων μόλις ημερών ξεκίνησε η λειτουργία των ιδιωτικών παιδικών σταθμών- νηπιαγωγείων για τους υπευθύνους και τους εργαζομένους. Τέσσερις συν δύο της Μητροπόλεως λειτουργούν στην Κομοτηνή με τους γονείς που προσέρχονται σε αυτούς, να κάνουν χρήση των προγραμμάτων Voucher. Ωστόσο, ακόμη και οι κάτοχοι τους δεν είναι βέβαιοι 100% ότι θα βρουν θέσεις για τα παιδιά τους.

«Αντί για 22 Αυγούστου, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου» δηλώνει στο www.ertnews.gr υπεύθυνη σε παιδικό σταθμό και σημειώνει ότι αίτημα του χώρου της ήταν η ανακοίνωση να γίνει νωρίτερα. Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης από τη μια και η μετ εμποδίων λειτουργία της εφαρμογής από την άλλη είχαν ως αποτέλεσμα μέχρι την τελευταία στιγμή να μην γνωρίζουν: Πόσες συμβάσεις και πόσα παιδιά θα φιλοξενήσουν; Ποιες θα είναι οι ηλικίες τους; Και πώς θα χωρίσουν τα τμήματά τους; «Όλα πήγαν πίσω» λένε χαρακτηριστικά.

Οι θέσεις για τα νήπια (από 2,5 έως 4 ετών) είναι πολλές, για τα βρέφη (από 2 μηνών έως 2,5) είναι ελάχιστες , έτσι φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο να έχουν οι γονείς Voucher στα χέρια τους, αλλά να μην υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για να φιλοξενήσουν τα βρέφη τους.

Σε αυτό το σημείο, καλοί γνώστες του χώρου, επαναφέρουν το πάγιο αίτημα τους, να θεωρείται δηλαδή βρέφος ένα παιδί έως τα δύο (2) έτη και όχι έως τα 2,5 που ισχύει σήμερα, πράγμα που όπως λένε δεν ευσταθεί καθώς είναι πολύ διαφορετικές οι ανάγκες ενός παιδιού δύο μηνών, που είναι στην κούνια και άλλες οι ανάγκες ενός παιδιού 2,5 ετών, που μπορεί και κινείται και τρέχει και εκτονώνεται. Η θέσπιση νέου ορίου θα απελευθέρωνε περισσότερες θέσεις για τα βρέφη στους παιδικούς σταθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος