«Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας» έτσι λέγεται ο πίνακας που ζωγράφισε το 1950 ο Σπύρος Βασιλείου: Πάνω σε ένα τραπεζάκι καφενείου βρίσκονται οι ελιές, ο χαλβάς, ο ταραμάς, τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, η λαγάνα.

Όταν το 1992 έφτανε στην Ελλάδα με την οικογένεια του, μετανάστης από τον Αρμενία, δεν γνώριζε κανέναν. Σήμερα, 25 χρόνια μετά ο Άρης Κιλιγκαρίδης προσφέρει καθημερινά το «ψωμί του ξένου», μπαίνοντας στο τραπέζι των Κομοτηναίων, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί του, οι Αρτοποιοί της Ροδόπης.

«Για μας είναι μια ξεχωριστή μέρα. Θέλουμε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Να τους αρέσει αυτό που θα φάνε » δηλώνει ο ποντιακής καταγωγής αρτοποιός της Κομοτηνής και σπεύδει να σημειώσει ότι κάθε φορά που βλέπει τις λαγάνες του να τις μοιράζονται στο ίδιο τραπέζι ή στην ίδια παρέα αυτοί που τις αγόρασαν με τους ανθρώπους που αγαπάνε εκείνος νιώθει πολύ ευτυχισμένος. Μπορεί η κούραση να βαραίνει τις πλάτες του, μπορεί η αϋπνία να κλείνει τα μάτια του, η λαγάνα, όμως, προσφέρεται από τα χέρια του με αγάπη έτσι όπως αρμόζει στον άζυμο άρτο της ταπεινότητας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος