ertnews.gr

Κομοτηνή – Λ. Κιοσσές: Ανατιμήσεις το Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι – Να συγκρίνουν τιμές οι καταναλωτές

14/04 11:00
Κομοτηνή – Λ. Κιοσσές: Ανατιμήσεις το Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι – Να συγκρίνουν τιμές οι καταναλωτές

«Ό, τι ζούμε το τελευταίο διάστημα θα το επιβεβαιώσουμε και το Πάσχα στις αγορές μας για το εορταστικό τραπέζι» δηλώνει ο κος Λευτέρης Κιοσσές, Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου και Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σε σχέση με το Πασχαλινό Τραπέζι.

«Σίγουρα θα υπάρχουν ανατιμήσεις και μάλιστα υψηλές» σημειώνει προσθέτοντας πως κάποια συγκεκριμένα προϊόντα που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως είναι το αλεύρι, το ηλιέλαιο, κ.ο.κ. θα είναι πιο ακριβά. «Θα πρέπει όμως να προσαρμοστούμε και να το αντιμετωπίσουμε» τονίζει.

Υποστηρίζει ότι θα είναι ένα Πάσχα διαφορετικό από ό,τι τα προηγούμενα επιβεβαιώνοντας και εκείνος ότι η τιμή του κρέατος θα είναι υψηλότερη σίγουρα σε σχέση με πέρσι. «Ήταν ήδη αυξημένο σε σχέση με πέρσι. Από τότε έχει παραμείνει υψηλά η τιμή του αρνιού και τώρα με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουμε, τις εξελίξεις και τις πληθωριστικές πιέσεις σίγουρα θα έχουμε μια αντίστοιχη εικόνα» είπε μιλώντας ξανά για αυξήσεις στα επίπεδα του Πληθωρισμού.

Όπως τόνισε ο κος Κιοσσές δεν πρέπει να περιμένουν οι πελάτες την τελευταία στιγμή γιατί μπορεί να μην βρουν τα προϊόντα που θέλουν ή μπορεί να μην τα βρουν στην τιμή που θέλουν, «ας μην περιμένουν την τελευταία στιγμή» προέτρεψε. Προέβλεψε δε ότι φέτος θα είναι διαφορετικές οι συνήθειες των καταναλωτών.

Ερωτηθείς για τις πολλές προσφορές και τις εκπτώσεις των μεγάλων καταστημάτων σημείωσε πως ο καταναλωτής που θα επιλέξει να κάνει τις αγορές του πιο ενεργητικά, συγκρίνοντας δηλαδή τις τιμές, «θα βγει κερδισμένος αποκομίζοντας ένα σημαντικό όφελος». Σε αυτό το σημείο είπε πως είναι: «Καλό είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί» διαβεβαιώνοντας πως « δεν θα παρουσιαστούν ελλείψεις».

Μικρά συνοικιακά καταστήματα ή αγορές σε μεγάλες αλυσίδες; Ρωτήσαμε τον έμπειρο μελετητή της αγοράς και των καταναλωτικών συνηθειών και τον ακούσαμε να απαντά: «Να επιλέξουν τα μεγάλα καταστήματα γιατί εκεί είναι σίγουρα χαμηλότερες οι τιμές, έχει απορροφηθεί ένα μέρος των ανατιμήσεων και στην αγορά του οβελία, θα είναι πολύ οικονομικότερη σαν λύση» είπε. Παράλληλα, σημείωσε ότι: « Ο οβελίας θα είναι ο κράχτης που θα φέρει τον πελάτη στο κατάστημα» οπότε, όπως είπε, «αν κάποιος θέλει να εξοικονομήσει χρήματα, να κινηθεί στις οργανωμένες αλυσίδες πρώτα και μετά προς τα συνοικιακά καταστήματα».

Ζήτησε δε να εμπιστευτούν στις αγορές τους ελληνικά και τοπικά προϊόντα, να επισκεφτούν καταστήματα που εμπιστεύονται, με το αρνί και κατσίκι να διασφαλίζει λόγω της σφραγίδας την ελληνικότητά του, «η καλύτερη» όπως είπε «ελληνική γευστική επιλογή με την καλύτερη ποιότητα». Τέλος, σημείωσε πως με την τιμή του παραγωγού στα 7 ευρώ δεν θα διπλασιαστεί σε καμία περίπτωση η τιμή του φτάνοντας στον καταναλωτή, το διασφαλίζουν αυτό, όπως είπε, και οι έλεγχοι, που γίνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version