Κομοτηνή: Κύκλος σεμιναρίων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Νέο κύκλο σεμιναρίων κι ενημέρωσης ασθενών και συνοδών φέρεται αποφασισμένη να δρομολογήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων στην αν.Μ.Θ.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως της Ομοσπονδίας, της κας Μαρίας Τριανταφύλλου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και την εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-4-2022) το ενδιαφέρον όλων – ασθενών και φροντιστών- ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να δρομολογείται παράλληλα και διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και παροχής υποστήριξης σε πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία θα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομοσπονδίας ενώ μέσα σε αυτήν θα δημιουργηθεί και πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης για πάσχοντες και φροντιστές.

Είχε προηγηθεί ένας «μαραθώνιος» ενημέρωσης που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2021 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2022 σε έξι πόλεις της αν.Μ.Θ.. «Είναι ο πάσχων που μπορεί και πρέπει να εκπαιδευτεί, αλλά ανάγκη εκπαίδευσης έχει και ο φροντιστής του, είτε είναι οικογένεια, είτε είναι κάποιος νοσηλευτής, ειδικός φροντιστής» είπε η κα Τριανταφύλλου.

Παράλληλα, εξήγησε ότι έχουν διανεμηθεί στους συμμετέχοντες ερωτηματολόγια και το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν δεδομένα, αριθμητικά, αλλά και ποιοτικά σε μια προσπάθεια καταγραφής των αναγκών που υπάρχουν. Επίσης, θα καταγραφούν στοιχεία για το πόσο τα σεμινάρια αυτά βοήθησαν τους πολίτες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Η αίσθηση που μας έχουν αφήσει είναι ότι ήταν μια σημαντική προσπάθεια την οποία την καλοδέχτηκαν. «Ήταν κάτι που έλειπε» είπε η κα Τριανταφύλλου σημειώνοντας πως κοινή συνισταμένη των κατοίκων είναι ότι θα πρέπει σίγουρα να εκπαιδεύονται συνέχεια γιατί αλλάζουν τα δεδομένα. “Νέες γνώσεις προστίθενται στην φαρέτρα μας, νέα φαρμακευτικά σκευάσματα , νέα ιατρο-τεχνολογικά υλικά για τα οποία χρειάζεται να έχουν εκπαίδευση και μάλιστα συνεχής” ανέφερε χαρακτηριστικά.Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη προσωπικά, τον κο Χρήστο Μέτιο για την ουσιαστική στήριξη της προσπάθειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος