Κομοτηνή: Κριτική στον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών από το Εργατικό Κέντρο για την σχολική καθαριότητα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης με ανακοίνωσή τους, ασκούν κριτική στον τον Δήμαρχο Μαρώνειας Σαπών κ. Χαριτόπουλο για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για το Γυμνάσιο Σαπών μέσω συνεργείου.

Για το θέμα αυτό, σήμερα συγκαλείται η Σχολική Επιτροπή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, ζητείται η έγκριση κονδυλίου για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για το Γυμνάσιο Σαπών μέσω συνεργείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής: “Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι για την φετινή σχολική χρονιά  ο κ. Χαριτόπουλος μετέτρεψε όλες τις συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων των Σαπών σε 3ωρες με αποτέλεσμα και τα σχολεία να μην καθαρίζονται όπως πρέπει και μάλιστα τον καιρό της πανδημίας COVID 19 και το εισόδημα των εργαζομένων να έχει μειωθεί αισθητά.

Καλείται δε ο κος Χαριτόπουλος να “επανεξετάσει την στάση του και να αυξήσει τις εργατοώρες των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Σαπών και να μην προχωρήσει στην πρόσληψη συνεργείου για την καθαριότητα των σχολείων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος