Κομοτηνή: Κρεοπώλες στα θρανία

Ο Γιώργος Στεργίου είναι κρεοπώλης. Γνωρίζει πολύ καλά ό,τι έχει σχέση με το επάγγελμά του. Τον συναντήσαμε να διδάσκει τα «μυστικά» της δουλειάς σε σπουδαστές Σχολής Εκπαίδευσης Κρεοπωλών. Τι ακριβώς τους μαθαίνετε; τον ρωτήσαμε «Τα πάντα! Ό,τι έχει σχέση με το κρέας για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στη δουλειά τους» απάντησε και εξήγησε: «Πώς ξεχωρίζουν το καλό κρέας. Πώς κόβουν το κάθε κομμάτι. Πώς θα πρέπει να μαγειρευτεί το κάθε κομμάτι» . Παράλληλα, πρόσθεσε «Δεν είναι εύκολη η μάθηση, χρειάζεται χρόνος, απαιτείται παρακολούθηση μαθημάτων και πρακτική εξάσκηση».

Κομοτηνή: Κρεοπώλες στα θρανίαΆνεργοι, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι που ήδη εργάζονται σε κρεοπωλεία ή σε άλλους χώρους  είναι το προφίλ των σπουδαστών της Σχολής με τον κο Στεργίου να κάνει λόγο για «μεγάλο κι αυξανόμενο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια» και  να συμβουλεύει « προσοχή κι αγάπη στη δουλειά».
Ακούστε εδώ τον κο Στεργίου:

Συναντήσαμε τον κο Γιώργο Μπατσολάκη, ιδιοκτήτη ΙΕΚ στο πρώτο μάθημα πρακτικών μαθημάτων στην Ιδιωτική Σχολή Εκπάιδευσης Κρεοπωλών. «Είναι ένας κλάδος συνεχώς αναπτυσσόμενος» μας είπε και πρόσθεσε πως είναι εργαζόμενοι σε εστιατόρια και κρεοπωλεία κ.α. «Υπάρχει δουλειά για όλους. Όποιος έχει αποχτήσει γνώσεις κρεοπώλη, σίγουρα θα βρει δουλειά , δύσκολη και κουραστική δουλειά, αλλά έχει και θετικά αποτελέσματα. Οι “μάστορες” ανταμείβονται. Είναι μια ωραία δουλειά με σταθερό ωράριο, αλλά και τη χαρά της προσφοράς στον άλλον».
Παρατηρεί να υπάρχει ενδιαφέρον σε όλες τις ηλικίες και σε διαφορετικά μορφωτικά επίπεδα. Ήδη γίνονται μαθήματα σε πολλές πόλεις. «Είναι μια διέξοδος αρκετά καλή» σημειώνει και χαρακτηρίζει τα «δια ζώσης μαθήματα απαραίτητα, καθώς βάσει Νομοθεσίας οι 100 ώρες παρακολούθησης είναι υποχρεωτικές για την απόκτηση του διπλώματος τους κρεοπώλη».
Όσον αφορά στην πολύμηνη απραξία λόγω κορονοϊού; «Η πανδημία ήταν και μια ευκαιρία αναθεώρησης, προσαρμογής να πάμε λίγο πιο μπροστά με τις τεχνολογίες. Ο κόσμος αναγκάστηκε να προσαρμοστεί. Στράφηκε στις νέες τεχνολογίες» είπε ο κος Μπατσολάκης καταθέτοντας την άποψή του: «Αλληλοσυμπληρώνεται η ηλεκτρονική εκπαίδευση και η δια ζώσης».
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ τον κο Μπατσολάκη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος