Κομοτηνή: Κράνος, ζώνη και προσοχή στην οδήγηση σώζουν ζωές στην άσφαλτο (ηχητικό)

«Οι γονείς μου μου έχουν μάθει το εξής: Πάντα κράνος στο μηχανάκι και πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο» δηλώνει ο Βασίλης Δεληβασίλης , 19 ετών οδηγός μηχανής και προσθέτει «πρώτα από όλα για την ασφάλεια μας, τη ζωή μας και την υγεία μας». Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» τονίζει πως είναι κάτι που το τηρεί πάντα. «Στο μηχανάκι πάντα κράνος και προσοχή πάντα με την ταχύτητα».

Νέος οδηγός, αλλά όπως λέει τηρεί όλα τα μέτρα. Μάλιστα αποκαλύπτει πως δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει και πολύ για να πείσει τους γονείς του. «Επειδή ξέρουν ότι είμαι ένας νέος “μαζεμένος” και πολύ προσεκτικός δεν εκφράστηκαν από την πλευρά τους αντιρρήσεις». Μου είπαν να πάρω ένα μηχανάκι, ξέρουν το παιδί τους και ξέρουν πώς θα διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση. «Οι περισσότεροι νέοι πιστεύουν πως ανεβαίνοντας σε ένα μηχανάκι η ζωή τους αλλάζει νόημα, ότι γίνεται κάτι άλλο από αυτό που είναι. Ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Δεν είναι όμως έτσι, στο δρόμο συνυπάρχουν πολλοί οδηγοί μεταξύ τους. Το κάθε μυαλό λειτουργεί διαφορετικά. Μπορεί να υπάρξουν πολλά ατυχήματα, οι περισσότεροι νέοι είναι απρόσεκτοι και τα τροχαία πάρα πολλά δυστυχώς».

Όπως λέει ο νεαρός οδηγός «συνήθως δεν παρατηρούν το Stop, περνούν πολλοί οδηγοί με κόκκινο. Οι πεζοί είναι πιο προσεκτικοί. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και συνεργασία στο δρόμο μεταξύ πεζών και οδηγών. Να τηρούμε τους κανόνες».

Και προσθέτει: «Πάντα κράνος, πάντα προσοχή. Αυτό μόνο, τίποτα άλλο, προσοχή, κράνος και ζώνη είναι πάνω από όλα, σώζουν ζωές στην άσφαλτο».

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος