Κομοτηνή: Κούραση από τον κορονοϊό – Ανυπομονησία να μπει ένα τέλος

Έπειτα από έναν και πλέον χρόνο πανδημίας και εγκλεισμού, νιώθουν κόπωση και ένα αίσθημα ανυπομονησίας να μπει ένα τέλος και οι κάτοικοι της Ροδόπης. «Για τους άνδρες είναι πιο εύκολα», δηλώνει ο κ. Αυγέρης και σημειώνει ότι συνεχίζει να παίρνει τα μέρα προστασίας. «Εμείς οι άνδρες μπορούμε να βγούμε μια βόλτα, είναι πιο εύκολα για μας. Νομίζω ότι οι γυναίκες πιέζονται περισσότερο, είναι πολλά αυτά που κάνουν εντός κατοικίας».

Κομοτηνή: Κούραση από τον κορονοϊό – Ανυπομονησία να μπει ένα τέλος Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές ιστορίες” για την κοινωνία γενικότερα σημειώνει ότι: «Η κοινωνία ζορίζεται, πιέζεται. Πρέπει να ανοίξουν τα μαγαζιά, να ανοίξει η αγορά, δουλειές να ανοίξουν. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, πιστεύουμε να αλλάξουν τον επόμενο μήνα προς το καλύτερο. Υπομονή δεκαπέντε μέρες ακόμη».

Πιο εκεί, μια παρέα γυναικών. Έπειτα από έναν χρόνο εγκλεισμού δηλώνουν ότι η αποξένωση ήδη κυριαρχεί. «Νομίζω ότι οι γυναίκες είμαστε χάλια ψυχολογικά, μας έχει ‘τεντώσει’ ο κορονοϊός και τα μέτρα. Δεν αντέχουμε άλλο, δεν είναι σωστά τα μέτρα αυτά. Να αφήσουν τον κόσμο ελεύθερο να τηρεί τα μέτρα, αλλά ελεύθερος», λέει η κ. Μπιμπικίδου και προσθέτει «συνηθίζουν τους νέους να κάθονται και μετά να κάνουν τα χειρότερα. Δημιουργούν μια τεμπέλικη γενιά».

Συνομιλούν -άλλοι τηρώντας αποστάσεις και μέτρα και άλλοι όχι. Όλοι τους προσθέτουν πως έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο. «Γιατί να μας κλείνουν μέσα; Να προσέχουμε, να υπάρχουν μέτρα, δεν εξυπηρετεί σε κάτι να μας μαντρώνουν στις φυλακές», λένε, και καταλήγουν με τη σημείωση ότι: «Η αποξένωση κάνει κακό στην κοινωνία» -και η αποξένωση όπως λένε “ήρθε για να μείνει”, στην κοινωνία, που νιώθει σίγουρα κόπωση αλλά και ένα αίσθημα ανυπομονησίας να μπει ένα τέλος.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος