Κομοτηνή: Κοντά σε πρωτάκια και γονείς το Κέντρο “Ορφέας” Ροδόπης

Παρέμβαση που απευθύνεται σε Γονείς παιδιών της 1ης Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Ροδόπης ξεκινά να υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας», καθώς τα στελέχη του Κέντρου έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων από τους γονείς σύμφωνα με τα οποία ειδικά τα πρωτάκια φέτος έχουν κάποια «θέματα» προσαρμογής στο σχολικό περιβάλλον.

Πέρσι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κύλησε με την εξ αποστάσεως συμμετοχή τους στα προσχολικά τμήματα, φέτος τα «σημάδια» αυτής της απόστασης από το σχολικό περιβάλλον φαίνονται. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο του Κέντρου, τον κο Σπύρο Βόλτση (φιλοξενήθηκε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (1-10-2021)) τα πρωτάκια δυσκολεύονται περισσότερο στην προσαρμογή, στη συμπεριφορά στην τάξη και γενικά στο σχολείο.

«Στην παρέμβαση αυτή θα συζητήσουμε με τους γονείς για τα θέματα:προσαρμογής, συμπεριφοράς παιδιών, πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν εθελοντικά με διάθεση πραγματική να βοηθήσουν» είπε ο κος Βόλτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα συνεχιστούν και οι δράσεις με τις υπόλοιπες θεματικές για τους γονείς παιδιών μεγαλυτέρων τάξεων οι οποίες έχουν να κάνουν με όρια και κανόνες, με την οριοθέτηση των παιδιών μέσα στο σπίτι. Για το διαδίκτυο, τη χρήση και την κατάχρηση του Υπολογιστή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος