Κομοτηνή: Κοντά σε αποζημιώσεις οι πληγέντες παραγωγοί

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων οι αποζημιώσεις των παραγωγών που ο παγετός στις αρχές του Απρίλη προκάλεσε στα δένδρα τους ακαρπία, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου υπενθυμίζοντας ότι τον παγετό ακολούθησαν σποραδικά οι χαλαζοπτώσεις και οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις που επηρέασαν επίσης την παραγωγή.

Κομοτηνή: Κοντά σε αποζημιώσεις οι πληγέντες παραγωγοί«Η Συζήτηση που έγινε στη Βουλή ήταν για το αν θα ενταχθούν στο συνολικό σχεδιασμό και οι ζημιές της Ροδόπης, ώστε να υπάρξει ανάλογη αποζημίωση» δήλωσε ο κος Χαρίτου προσθέτοντας ότι «δεν σημειώθηκαν μόνο σε εμάς ζημιές, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας και υπήρχε ανάγκη εφόσον υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για αποζημιώσεις με βάση τον παγετό να ενταχθεί και η Ροδόπη σε αυτόν. Αυτό έπρεπε να γίνει γνωστό και γι’ αυτό υπέβαλα το αίτημα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, η αρμόδια Υφυπουργός, κα Αραμπατζή, απάντησε ότι θα έρθει ρύθμιση στη Βουλή κατά τα πρότυπα του Ιανού και τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στην Καρδίτσα ώστε να μην αδικηθεί η περιοχή σε μια ενδεχόμενη Νομοθετική Ρύθμιση.

«Ήδη γίνεται συζήτηση και στην ΕΕ για να δοθούν αποζημιώσεις με βάση τις πραγματικές ζημιές των παραγωγών και να δοθούν προκαταβολές άμεσα (40%) ώστε οι παραγωγοί να καλύψουν τα υψηλά κόστη» πρόσθεσε ο Βουλευτής.

Συνέντευξη κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος