Κομοτηνή: «Κολλημμένοι» με την 4η Γιορτή Μελιού

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε το ντόπιο μέλι. Τις καινούργιες ενδιαφέρουσες γεύσεις» δηλώνει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης «Το Κεντρί », ο κος Νίκος Καρακοστίδης και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την 4η Γιορτή Μελιού που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, κάνει λόγο για πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις που απαντώνται μόνο στην περιοχή της Θράκης. «Θέλουμε ο κόσμος να δοκιμάσει, να πειραματιστεί, να επιλέξει» δηλώνει και απευθύνει σε όλους κάλεσμα συμμετοχής.

Ήδη έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του εργατικού μελισσοκόμου, που κρατά στα χέρια του τα ηνία του Συλλόγου με επιτυχία, 13 μελισσοκόμοι από το Νομό Ροδόπης. Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης θα είναι το περίπτερο του Συλλόγου, όπου θα γίνονται ενημερώσεις σε όποιον ενδιαφέρεται με εικόνες, σταυρόλεξα, αλλά και δείγματα μελιού. Μέλι με γιαούρτι και μέλι με καρύδια και κανέλα περιμένει τους επισκέπτες. Όπως και Cartoon με μέλισσες, που θα δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να φωτογραφηθούν, αλλά και να ζωγραφίσουν. Ή να δουν παράσταση καραγκιόζη το Σάββατο στις έξι και μισή το απόγευμα.

“Ξεκινήσαμε πολύ δειλά και με προβλέψεις ότι «αυτή η γιορτή θα αποτύχει», όμως, εμείς συνεχίζουμε έχοντας ως στόχο να ενημερωθεί ο κόσμος για την μέλισσα και να ευαισθητοποιηθεί για όλα όσα την απειλούν. Κατά 82% η μέλισσα είναι ο κύριος επικονιαστής. Έχει σχέση με την ίδια μας την ύπαρξη. Παράγει το μέλι για να ζήσει και εμείς της το κλέβουμε και το απολαμβάνουμε. Γι αυτό δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα παιδιά, για να τους ευαισθητοποιήσουμε. Αυτοί θα είναι οι αυριανοί καταναλωτές ” δηλώνει ο κος Καρακοστίδης και σημειώνει την ικανοποίηση του από την διοργάνωση και την συμπαράσταση του δήμου.

Όσον αφορά στις φετινές αποδόσεις; “Δεν ήταν τόσο εντυπωσιακές” δηλώνει σημειώνοντας πώς δεν λείπει και η απογοήτευση για την τακτική του Υπουργείου να χαρακτηρίζει την εργασία του μελισσοκόμου…Κτηνοτροφική! Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά του προς τους καταναλωτές , «να παίρνουν οι καταναλωτές μέλι από τον παραγωγό του τόπου του και να αποφεύγουν τα μέλια που είναι ρευστά. Ας τους κρυσταλλώσει, είναι δείγμα υγείας και γνησιότητας.»
Φώτο: Νίκος Καρακοστίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος