Η Σοφία Καραπαναγιωτίδου τον τελευταίο χρόνο συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και ασχολείται επαγγελματικά με την μελισσοκομία. Εκτός από τα προϊόντα της μέλισσας κάνει και κάποιες καινούργιες παρασκευές με κύριο συστατικό το μέλι με στόχο να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στις γεύσεις του μελιού και να προσεγγίσει ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Προϊόντα, όπως σοκολατόκρεμα με μέλι κακάο και φουντούκι, αλλά και το φυστικοβούτυρο με μέλι «γιατί», όπως λέει, «πολλά παιδάκια δεν το τρώνε το μέλι και πρέπει να βρούμε τρόπους να τα προσελκύσουμε.»

Παρακολουθεί τις μέλισσες και διδάσκεται υπομονή κι εργατικότητα γιατί η μέλισσα, όπως σημειώνει η νεαρή μελισσοκόμος, είναι μια εργάτρια. «Έτσι και ο μελισσοκόμος, κάθεται το χειμώνα, αλλά δουλεύει πάρα πολύ το καλοκαίρι. Το μέλι έχει ζήτηση. Εδώ υπάρχουν πολλές ανθοφορίες κι αυτό κάνει το μέλι της περιοχής εξαιρετικά ποιοτικό» σημειώνει και προτρέπει τους συνομηλίκους της «Να μην αφήνουν τα όνειρά τους και τα πιστεύω τους ποτέ! Να παλεύουν γ’ αυτά και όταν νομίζουν ότι ένα επάγγελμα δεν θα μπορέσουν να το κάνουν, αν ασχοληθούν λίγο και ζορίσουν τον εαυτό τους, ίσως ανακαλύψουν ότι θα ήταν αυτό το επάγγελμά τους.» Με τους κόπους της δουλειάς της στα χέρια κάνει τα δικά της όνειρά για το μέλλον αποκαλύπτοντας με χαμόγελο « Νομίζω ότι ως μελισσοκόμος θα γεράσω. Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ την Ελλάδα. Ίσως αν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, τότε ίσως. Όμως τώρα όχι.»
Φώτο:Σοφία Καραπαναγιωτίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος