Κομοτηνή: «Κλειδώνω κι αμπαρώνω κι ο κλέφτης μέσα είναι»

Array

«Ειδικά τα τελευταία χρόνια το σύστημα ασφαλείας γίνεται πλέον είδος πρώτης ανάγκης » δηλώνει ο κ. Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος, σύμβουλος Ασφαλείας σημειώνοντας πως «από εκεί που ήταν είδος πολυτελείας, όχι κάτι αναγκαίο, ο κόσμος τώρα το ζητά.»

Παρά την αυξημένη ζήτηση υποστηρίζει πως οι τιμές πλέον έχουν πέσει πάρα πολύ και οι επιλογές είναι πολλές. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στο ποιος τοποθετεί το σύστημα ασφαλείας. Η τοποθέτησή του είναι εύκολη, αλλά πρέπει να εξετάζεται πάντα η ποιότητά του και το μετά, δηλαδή η υποστήριξή του. «Το σύστημα ασφαλείας πρέπει να σχεδιάζεται πάνω στις ανάγκες αυτού που μένει στο σπίτι ή του επιχειρηματία που το βάζει στην επιχείρηση του, δεν πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο.»

Ποιοι λόγοι όμως οδηγούν κάποιον να τοποθετήσει ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι του; Ο φόβος απαντούν οι γνώστες και ο κος Αλεξανδρόπουλος εξηγεί «είναι κυρίως άτομα τα οποία φοβούνται να μην πέσουν θύματα διαρρηκτών στο μέρος που χαλαρώνουν, γιατί το σπίτι είναι η “φωλιά” τους. Θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς.»

Τι, όμως, θα πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του όταν εγκαθιστά ένα σύστημα; “Να μπορεί να είναι ενεργοποιημένο το σύστημα, όταν εμείς είμαστε μέσα στο σπίτι, όταν κοιμόμαστε ή όταν κάνουμε άλλες ασχολίες.» Δηλώνει και εξηγεί « Να μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, αλλά περιμετρικά του σπιτιού να υπάρχει ασφάλεια, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να μπει μέσα. Επίσης, υπάρχουν συστήματα τα οποία προλαμβάνουν την προσέγγιση του διαρρήκτη πριν ακόμη φτάσει να μπει μέσα, σε μονοκατοικία με αυλή τοποθετούνται εξωτερικοί αισθητήρες με τους οποίους προλαβαίνει κανείς τον διαρρήκτη πριν καν ακουμπήσει την πόρτα ή το παράθυρό μας.”

«Στα χρόνια της Κρίσης έχει αυξηθεί δυστυχώς ο αριθμός των ανθρώπων που αισθάνονται ανασφαλείς λόγω των πολλών διαρρήξεων.» δηλώνει ο κος Αλεξανδρόπουλος και σημειώνει πως « Πολυμελείς οικογένειες ή τα παιδιά των ηλικιωμένων που θέλουν σιγουρευτούν ότι ο παππούς και η γιαγιά, ο μπαμπάς και η μαμά θα είναι ασφαλείς επιλέγουν ένα σύστημα ασφαλείας. Τι, όμως, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πάντα; «Ποιος εγκαθιστά το σύστημα. Γιατί αυτό καθορίζει τη σωστή ή όχι εγκατάσταση του συστήματος. Την αξιοπιστία του επαγγελματία που κάνει την εγκατάσταση και την ποιότητα του συστήματος, για να μην γίνει το φθηνό ακριβό.»
Φώτο: Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος