Κομοτηνή: Κινητοποίηση για την ακρίβεια στις 9 Νοεμβρίου

Η ακρίβεια στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, το ενεργειακό κόστος και η εξασφάλιση της θέρμανσης είναι τα ζητήματα που βάζουν οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα στα Σωματεία και στους εκπροσώπους του χώρου τους. «Λόγω της ανόδου του εισαγόμενου πληθωρισμού», όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr , «οι μισθοί εξανεμίζονται και η κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους επιτυγχάνεται κάθε φορά και πιο δύσκολα».

Σύμφωνα με δηλώσεις του ταμία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, του κου Γιώργου Χατζηαθανασίου «Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και οι αυξήσεις στο βασικό μισθό έχουν εξανεμισθεί λόγω της αφόρητης ακρίβειας στα βασικά αγαθά». Όπως ανέφερε ο κύριος όγκος των εργαζομένων δεν έχει πάρει αύξηση με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να εισπράττουν 800 και 900 ευρώ μετά από 10 και 15 χρόνια εργασίας. «Είναι αναγκαία η αύξηση των μισθών και το ξεπάγωμα των τριετιών, όπως επίσης και η «εμπλοκή» της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τα μισθολογικά αιτήματα» είπε σημειώνοντας ότι είναι επιτακτική η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων που εξασφαλίζουν έστω μικρές αυξήσεις και διασφαλίζουν τα επιδόματα.

Με κύριο αίτημα την λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου ζητώντας συμμετοχή και δράση από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης. «Βρισκόμαστε σε διαβούλευση με τους φορείς και ζητούμε συμμετοχή με ουσιαστικές δράσεις» κατέληξε ο κος Χατζηαθανασίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος