Κομοτηνή: Κινήσεις ματ και αίτημα απόκτησης δικής τους στέγης από τους σκακιστές ταλέντα της Ροδόπης

Μαθήματα κινήσεων με ευφυΐα. Μικροί σκακιστές με ταλέντο κι οξυδέρκεια. Διδάσκονται τις κινήσεις ματ, που πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν τον Βασιλιά τους, τη Βασίλισσά τους και τους Πύργους. Σκακιστές, από επτά ετών και πάνω αναζητούν τη διαφυγή στα απογευματινά μαθήματα σκακιού που ξεκινούν σε ηλικία επτά ετών, αυτή είναι η ηλικία του πιο μικρού σκακιστή και φτάνει όσο το θέλει η ψυχή του και η αντοχή του μυαλού.

Με κύριο αίτημα την απόκτηση στέγης και διάθεση επιπλέον ενασχόλησης η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη για τους σκακιστές και το ΔΣ του Ομίλου. Στην στέγη που τους έχει παραχωρηθεί στο πολυλειτουργικό είκοσι (20) παιδιά στο Τμήμα αρχαρίων και είκοσι πέντε (25) στο Ενδιάμεσο υπό τις οδηγίες της κας Κατερίνας Αβραάμ, φοιτήτρια στο Τμήμα Παρευξείνιων, διδάσκονται κινήσεις ρουά μάτ.

«Θέλουν να παίζουν επειδή τους αρέσει» δήλωσε στο www.ertnews.gr και σημείωσε ότι ειδικά φέτος τα παιδιά είναι περισσότερα από ποτέ χάρη στις διοργανώσεις των πολλών τουρνουά, αλλά και στη διδασκαλία ενασχόλησης με το σκάκι εντός των σχολείων.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα με το αίτημα της Στέγης να παραμένει ανικανοποίητο. Η μεγάλη στροφή που σημειώνεται, ωστόσο, στην ενασχόληση με το σκάκι, ίσως, κάνει και το όνειρο της δικής τους στέγης πραγματικότητα.

Όσον αφορά στο μήνυμα που στέλνει η ίδια η εκπαιδεύτρια; «Να παίζουν επειδή τους αρέσει», λέει και σπεύδει να προσθέσει «να μην απογοητεύονται και να μαθαίνουν από τα λάθη τους» κι επιστρέφει στη διδασκαλία.

Κομοτηνή: Κινήσεις ματ και αίτημα απόκτησης δικής τους στέγης από τους σκακιστές ταλέντα της Ροδόπης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος