Κομοτηνή: Κερνούν «Θρακόμελο» και μουσικές της παράδοσης

Ο Στέλιος Ματακάκης είναι ένας από τους τέσσερις νέους μουσικούς του γνωστού «Θρακόμελου». Ταλαντούχοι μουσικοί, αλλά και καλοί ερευνητές, που αγαπούν τον τόπο τους και τον προβάλλουν. «Το «Θρακόμελο» είναι ένας πυρήνας φίλων που ξεκίνησε από εδώ και σιγά –σιγά διαγράφει τη δική του πορεία. Είμαστε ένα “ανοικτό” σχήμα και αυτό σημαίνει ότι έχουμε συνεργασίες με πολλούς μουσικούς, φίλους και συνεργάτες» δηλώνει ο κος Στέλιος Ματακάκης και μιλά με ενθουσιασμό κι αγάπη για τα βήματα, την παράδοση και τον τόπο τους.

Κομοτηνή: Κερνούν «Θρακόμελο» και μουσικές της παράδοσης
Στέλιος Ματακάκης

Στο επίκεντρο τους, όπως εξηγεί, είναι η Θρακιώτικη Παραδοσιακή Μουσική, η έρευνα κατά βάση και η προβολή – παρουσίαση των μουσικών, των τραγουδιών της ευρύτερης μουσικής παράδοσης της Θράκης. Ο Θάνος Καρακατσιάνης στο ακορντεόν, ο Γιάννης Κουμής στο Καβάλι και στο τραγούδι και ο Ηλίας Μίσιος στο νταούλι είναι μαζί από το 2012-13.

«Περήφανοι είμαστε, που είμαστε φίλοι. Προσπαθούμε να βάζουμε πάνω από όλα τις μεταξύ μας σχέσεις. Στο επαγγελματικό κομμάτι έχουμε βγάλει ένα δίσκο με τραγούδια και μουσικές από το χωριό Αρσάκειο, το χωριό καταγωγής μου, προηγήθηκε έρευνα που δισκογραφήθηκε και κυκλοφορεί.» δηλώνει κι αναφερόμενος στα σχέδια του «Θρακόμελου» σημειώνει «Έχουμε όνειρα και νέα σχέδια. Δεν ξέρουμε τι από όλα αυτά θα υλοποιηθεί. Να έχουμε καλή επικοινωνία κι όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει ότι τα παραδοσιακά τραγούδια, η μουσική, ο στίχος αυτών των τραγουδιών έχει πολύ σύγχρονο νόημα. «Ίσως κάποια στιγμή θα προσπαθήσουμε να το “ντύσουμε” με πιο καινούργια μελωδία» υπόσχεται κι επιστρέφει στην μουσική του παρέα γιατί αυτό είναι το «Θρακόμελο», ένα μουσικό σχήμα που «ταξιδεύει» τη Θράκη.
Φώτο: Το «Θρακόμελο» επί σκηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος