Κομοτηνή: Κερδίζει τη μάχη με τη μαθητική διαρροή το Εσπερινό Γυμνάσιο Λύκειο

Επιτυχία φετινή (2022-23)για τη διεύθυνση του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής ήταν η αντιμετώπιση, ως ένα βαθμό, της σχολικής διαρροής.

Όπως τόνισε σήμερα 25-1-2023 στο www.ertnews.gr μαθητές και μαθήτριες, προερχόμενες από διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής, όπως είναι οι Roma, παραμένουν στα θρανία, παρά το δικό τους δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα, κερδίζοντας μέρα τη μέρα το στοίχημα της γνώσης.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας ο μαθητικός πληθυσμός του σχολείου όχι μόνο δεν εγκαταλείπει, αλλά με την στήριξη των εκπαιδευτικών τους και τη μεταξύ τούς συνεργασία, προσπαθούν για τον εμπλουτισμό των εφοδίων τους με τελικό στόχο την απόκτηση ενός τίτλου σπουδών.

Έτσι, στην αρχή της εκπαιδευτικής χρονιάς ήταν εγγεγραμμένοι εκατόν ογδόντα (180) μαθητές και μαθήτριες και στα μισά εξακολουθούν να μαθητεύουν οι εκατόν εξήντα (160), αριθμός κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για εργαζόμενους, άνεργους, γονείς και άτομα μεγάλης ηλικίας.

«Εγκαταλείπουν το σχολείο μόνο όσοι μεταναστεύουν, είτε σε άλλο σημείο τη χώρας, είτε σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού». Όσον αφορά στη λειτουργία του χώρου ακριβώς επειδή συστεγάζεται με το 1ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής και λειτουργεί απογευματινές και βραδινές ώρες κρίνονται επιβεβλημένα τα εξής: η ενίσχυση τόσο του φωτισμού, όσο και της φύλαξη του χώρου.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος