Κομοτηνή: “Περισσότερη επαφή με τα μέλη της οικογένειας και λιγότερη ώρα στις οθόνες”

Τη δυνατότητα να βρεθούν στο πλευρό των μαθητών, των μαθητριών και των εκπαιδευτικών τους είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Ροδόπης υλοποιώντας παρεμβάσεις εντός των σχολικών μονάδων της περιοχής καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στηρίζοντας παράλληλα και τους γονείς .

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ κατάφεραν αποτελέσουν μια διαφορετική νότα σε μια δύσκολη εκ των πραγμάτων χρονιά με τους μαθητές και τις μαθήτριες να βρίσκονται ξανά στα θρανία τους μετά τα lock down λόγω της πανδημίας, αλλά και με αρκετούς περιορισμούς και προφυλάξεις.

Κομοτηνή: “Περισσότερη επαφή με τα μέλη της οικογένειας και λιγότερη ώρα στις οθόνες”Γι αυτή την καθοδήγηση που δέχτηκαν τα ίδια τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους μίλησαν οι κ.κ.: Βόλτσης Σπύρος, ψυχολόγος, Μητσάκου Αφροδίτη, ψυχολόγος με ΕΣΠΑ και η Μπερετζίκη Ευαγγελία, κοινωνιολόγος με ΕΣΠΑ σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (22-6-2022). Και οι τρεις (3) εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Ροδόπης σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ βρέθηκαν στις σχολικές μονάδες της Ροδόπης, άκουσαν τις παρατηρήσεις των παιδιών,κατέγραψαν τις απορίες των εκπαιδευτικών και τις ανησυχίες των γονιών τους και καθοδήγησαν, όσο μπορούσαν, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά. «Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία» είπε ο κος Βόλτσης παράλληλα, σημείωσε πως η μεγαλύτερη αγωνία έχει κυρίως να κάνει με τον τρόπο αντίδρασης, την προσέγγιση, την επικοινωνία, είτε πρόκειται για μικρούς είτε για μεγάλους, είτε για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο φόβος των παιδιών, κοινός και διαρκής, όπως είπε η κα Μπερετζίκη, σχετίζονταν με την ίδια την «απειλή» του κορονοϊού και αν θα τους οδηγήσει πάλι στο κλείσιμο των σχολείων.

Με την κα Μητσάκου να προσθέτει πως από τις παρατηρήσεις τους δεν έλειψαν και αναφορές σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποδοχή του άλλου, του διαφορετικού, αλλά και της συνύπαρξης στον ίδιο χώρο, της συνεργασίας.

Μην παραλείποντας και οι τρεις να στείλουν το μήνυμά τους, λιγότερη οθόνη (Η/Υ, TV, κινητού) και περισσότερη επαφή και επικοινωνία μεταξύ των μελών της ίδιας οικογένειας, αλλά και μεταξύ των μελών μιας παρέας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος